Podpořte naši petici za sjednocení odměňování

Ve čtvrtek 22. listopadu byla na jednání VIII. sjezdu odborového svazu zahájena „Petice za zavedení jednotného platového systému odměňování všech zaměstnanců ve zdravotnictví a v sociálních službách bez ohledu na právní formu zařízení“. Má vést ke splnění jednoho z hlavních požadavků odborového svazu – k odstranění nerovnosti v odměňování, která je způsobená různou právní formou zařízení. Je nenormální a nemorální, že rozdíly za stejnou práci v nemocnicích akciových společnostech a nemocnicích příspěvkových organizacích jsou až deset tisíc korun, když všechny tyto nemocnice poskytují veřejnou službu a péče v nich je hrazena z veřejného zdravotního pojištění.

Obdobná situace je také v sociálních službách.

Pomozte odstranit tuto nespravedlnost! Podepište petici (najdete ji níže jako soubor ke stažení), nabídněte ji k podpisu svým kolegům, členům rodiny, kamarádům a známým.

Děkujeme za podporu.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj