Podpořte naši petici za sjednocení odměňování

Ve čtvrtek 22. listopadu byla na jednání VIII. sjezdu odborového svazu zahájena „Petice za zavedení jednotného platového systému odměňování všech zaměstnanců ve zdravotnictví a v sociálních službách bez ohledu na právní formu zařízení“. Má vést ke splnění jednoho z hlavních požadavků odborového svazu – k odstranění nerovnosti v odměňování, která je způsobená různou právní formou zařízení. Je nenormální a nemorální, že rozdíly za stejnou práci v nemocnicích akciových společnostech a nemocnicích příspěvkových organizacích jsou až deset tisíc korun, když všechny tyto nemocnice poskytují veřejnou službu a péče v nich je hrazena z veřejného zdravotního pojištění.

Obdobná situace je také v sociálních službách.

Pomozte odstranit tuto nespravedlnost! Podepište petici (najdete ji níže jako soubor ke stažení), nabídněte ji k podpisu svým kolegům, členům rodiny, kamarádům a známým.

Děkujeme za podporu.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...