Podpořte PETICI za záchranu nemocnic!

Tisková konference s názvem Poslední příležitost zastavit připravené rušení nemocnic! v úterý 25. září 2012 symbolicky pět minut po dvanácté v Praze odstartovala společnou kampaň za záchranu nemocnic v regionech a petici Občané, braňte svoje nemocnice!

Společné prohlášení, petici a další dokumenty viz níže jako soubory ke stažení.

Petici lze podepsat také elektronicky na http://plarmy.org/petice/new/

Představitelé Asociace českých a moravských nemocnic, Asociace krajských nemocnic, Svazu pacientů ČR, Národní rady osob se zdravotním postižením ČR, Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR a Lékařského odborového klubu-Svazu českých lékařů podepsali nejen společné prohlášení, ale také společné dopisy poslancům a poslankyním, senátorkám a senátorům, ombudsmanovi a prezidentovi republiky.

Akci podporuje také Českomoravská konfederace odborových svazů a osobně ji svojí přítomností na tiskové konferenci podpořil Jan Rejský, předseda Odborového svazu pracovníků dopravy, silničního hospodářství a autoopravárenství Čech Moravy.

Záznam tiskové konference lze vidět na webu ČMKOS: http://www.cmkos.cz/medialni-prezentace/3485-3/video-zamestnavatele-odbory-a-zastupci-pacientu-spolecne-proti-likvidaci-nemocnic-v-regionech

K historicky první společné konferenci vedla její organizátory současná snaha vlády a zdravotních pojišťoven ekonomicky zruinovat mnohé nemocnice a vytvořit tak předpoklad k jejich zrušení, případně levnému prodeji.

Vyhláškou o místní a časové dostupnosti péče si vláda již vytvořila předpoklad k tomu, aby mohla legálně zlikvidovat až polovinu nemocnic – tedy zrušit poskytování zdravotní péče a propustit zaměstnance.

Aktuality 4. 7. 2022 / 15:23

Zvýšení částek životního minima a existenčního minima

V reakci na současnou situaci domácností bylo dne 30. 6. 2022 ve Sbírce zákonů zveřejněno nařízení vlády č. 204/2022 Sb., o zvýšení částek životního minima a existenčního minima.

Aktuality 3. 7. 2022 / 13:16

Nezabavitelné minimum v roce 2022

V letošním roce již dvakrát došlo ke zvýšení částek životního minima a existenčního minima.

Aktuality 1. 7. 2022 / 14:36

Jednorázový příspěvek na dítě

Ve Sbírce zákonů byl dne 30. 6. 2022 zveřejněn zákon č. 196/2022 Sb., o jednorázovém příspěvku na dítě. Tento zákon nabyl účinnosti dnem 1. 7. 2022.