Podpořte PETICI za záchranu nemocnic!

Tisková konference s názvem Poslední příležitost zastavit připravené rušení nemocnic! v úterý 25. září 2012 symbolicky pět minut po dvanácté v Praze odstartovala společnou kampaň za záchranu nemocnic v regionech a petici Občané, braňte svoje nemocnice!

Společné prohlášení, petici a další dokumenty viz níže jako soubory ke stažení.

Petici lze podepsat také elektronicky na http://plarmy.org/petice/new/

Představitelé Asociace českých a moravských nemocnic, Asociace krajských nemocnic, Svazu pacientů ČR, Národní rady osob se zdravotním postižením ČR, Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR a Lékařského odborového klubu-Svazu českých lékařů podepsali nejen společné prohlášení, ale také společné dopisy poslancům a poslankyním, senátorkám a senátorům, ombudsmanovi a prezidentovi republiky.

Akci podporuje také Českomoravská konfederace odborových svazů a osobně ji svojí přítomností na tiskové konferenci podpořil Jan Rejský, předseda Odborového svazu pracovníků dopravy, silničního hospodářství a autoopravárenství Čech Moravy.

Záznam tiskové konference lze vidět na webu ČMKOS: http://www.cmkos.cz/medialni-prezentace/3485-3/video-zamestnavatele-odbory-a-zastupci-pacientu-spolecne-proti-likvidaci-nemocnic-v-regionech

K historicky první společné konferenci vedla její organizátory současná snaha vlády a zdravotních pojišťoven ekonomicky zruinovat mnohé nemocnice a vytvořit tak předpoklad k jejich zrušení, případně levnému prodeji.

Vyhláškou o místní a časové dostupnosti péče si vláda již vytvořila předpoklad k tomu, aby mohla legálně zlikvidovat až polovinu nemocnic – tedy zrušit poskytování zdravotní péče a propustit zaměstnance.

Aktuality 5. 12. 2022 / 12:28

Co vzkazují delegáti sjezdu ministrovi zdravotnictví? PODÍVEJTE SE!

Poprvé v historii odborového svazu se stalo, že se jeho sjezdu nezúčastnil ministr zdravotnictví!

Aktuality / 8:51

Odstupné při pracovním poměru na dobu určitou

Náleží odstupné zaměstnanci v pracovním poměru uzavřeném na dobu určitou?

Aktuality 30. 11. 2022 / 9:41

Závěrečná konference projektu Rozvoj systému sociálních služeb

Dne 28. listopadu 2022 se v Praze konala závěrečná konference projektu Rozvoj systému sociálních služeb.