Pojďme volit!

Albert Einstein kdysi řekl: „svět nebude zničen těmi, kteří páchají zlo, ale těmi, kteří se na ně dívají, aniž by něco udělali“. V nejširším slova smyslu lze tento citát použít i v souvislosti s nadcházejícími volbami. Mnoho lidí se dnes domnívá, že nemohou nic ovlivnit. S tímto postojem je to pravda. Kdo se jen dívá a nekoná, nemůže ovlivnit nic.

Prosím, kolegové a kolegyně, přestaňte se jen dívat a běžte k volbám. Nenechte za sebe rozhodnout jiné.

Nenechte se ovšem také zmást. Před tím, než budete vhazovat do urny svůj hlas a rozhodovat o naší společné budoucnosti, nechte si hlavou proběhnout uplynulých sedm let. Let plných zápasů a boje o udržení veřejného zdravotnictví, veřejného zdravotního pojištění, veřejných sociálních služeb. Let, kdy jsme se spolu snažili udržet důstojné pracovní podmínky a slušné platy a mzdy. Vzpomeňte, kolik nás stálo úsilí, abychom zabránili úplné devastaci zdravotnictví a sociálních služeb. Vzpomeňte, kdo prosazoval zrušení platů, liberalizaci zákoníku práce, snížení práv odborů.Vzpomeňte, kdo nás do dnešní krizové situace dovedl, a vystavte mu negativní účet.

Na druhou stranu se, prosím, také podívejte na to, co vám kdo nabízí. Podívejte se jak na programy politických stran, tak na jejich kandidáty. Programy jsou velmi důležité – odbory, pokud s návrhy souhlasí, tak jejich plnění vyžadují, a pokud volíte stranu, která ve svém programu to, co odbory požadují, nemá, nemáte co vyžadovat. Jako jediná strana má ve svém programu spolupráci s odbory ČSSD. A také důstojné pracovní podmínky, konkrétní částku na zvýšení minimální mzdy a veřejné zdravotnictví se spravedlivě ohodnocenými profesionály.

Na kandidátkách najdete i odboráře. Podpořte je!

Kandidáti do Poslanecké sněmovny jsou neméně důležití, a to zvláště letos. Na kandidátkách různých politických stran jsou i odboráři. Lidé, které znáte, lidé, kteří za sebou mají kus poctivé práce, lidé, kteří jsou ochotní udělat něco pro ostatní.

Vážené kolegyně a kolegové, odbory jsou pestrou směsicí různých názorových myšlenek a proudů – jedno ovšem mají společné. Odbory jsou sociální. Prosazujeme spravedlnost, solidaritu, vzájemnou pomoc. Pomozte tedy i vy dostat do Poslanecké sněmovny naše lidi. Dejte, prosím, svůj hlas odborářům. Dejte, prosím, svůj hlas slušným lidem.

Pomozte dnes jim a zítra oni pomohou nám.

V Praze kandiduje Jaroslav Zavadil.

V Liberci kandiduje Jana Hnyková.

V Hradci Králové kandiduje Iva Řezníčková.

V Ostravě kandiduje Dáša Valová.

Ve Zlíně kandiduje František Dufka.

Jinde jsou možná další. Prosím, podpořte i je. A nezapomeňte na kroužky!!!

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj