Poslanci projednávali novelu zákoníku práce. Opravdu mimořádný zážitek!

Ve středu 7. června odpoledne pokračovalo v Poslanecké sněmovně projednávání novely zákoníku práce. Jednání se na galerii zúčastnilo vedení Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR.

Projednávání novely bylo v mnohém šokující. Poslanci pravicových politických stran se do zákoníku práce pustili velmi zostra. Zákoník práce je dle jejich názoru málo flexibilní, velmi ochranářský, s návrhy nesouhlasí hospodářská komora, odbory se snaží zvýšit svůj vliv. S nejpřekvapivějším názorem vystoupil ministr financí Ivan Pilný, který prohlásil, že navrhne projednávání novely zrušit. Celé martyrium trvalo skoro dvě hodiny a projednávání se opět nedokončilo a bylo odloženo na příští schůzi Poslanecké sněmovny.

Doporučujeme, abyste se stanovisky jednotlivých poslanců seznámili a abyste zjistili, co pro nás zaměstnance chtějí. Záznam je na odkazu http://psp.cz/eknih/2013ps/audio/2017/06/07/index.htm a čas projednávání od 15,20 do konce jednání. Doporučuji, abyste se seznámili i se záznamem po 18 hodině, je to velmi „výživné“.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj