Poslanci projednávali novelu zákoníku práce. Opravdu mimořádný zážitek!

Ve středu 7. června odpoledne pokračovalo v Poslanecké sněmovně projednávání novely zákoníku práce. Jednání se na galerii zúčastnilo vedení Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR.

Projednávání novely bylo v mnohém šokující. Poslanci pravicových politických stran se do zákoníku práce pustili velmi zostra. Zákoník práce je dle jejich názoru málo flexibilní, velmi ochranářský, s návrhy nesouhlasí hospodářská komora, odbory se snaží zvýšit svůj vliv. S nejpřekvapivějším názorem vystoupil ministr financí Ivan Pilný, který prohlásil, že navrhne projednávání novely zrušit. Celé martyrium trvalo skoro dvě hodiny a projednávání se opět nedokončilo a bylo odloženo na příští schůzi Poslanecké sněmovny.

Doporučujeme, abyste se stanovisky jednotlivých poslanců seznámili a abyste zjistili, co pro nás zaměstnance chtějí. Záznam je na odkazu http://psp.cz/eknih/2013ps/audio/2017/06/07/index.htm a čas projednávání od 15,20 do konce jednání. Doporučuji, abyste se seznámili i se záznamem po 18 hodině, je to velmi „výživné“.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...