Předsedkyně Žitníková na tripartitě požadovala zrušení pásmového odměňování

Na programu jednání tripartity v pondělí 30. června byly jak ekonomické otázky, tak oblast veřejné správy. Tripartita byla seznámena s návrhem vládní surovinové a energetické koncepce, která má zajistit ekonomický růst, snížení nezaměstnanosti a druhotně zvýšení platů. Odbory plán uvítaly, ale jejich zásadní připomínky byly, že materiál je obecný a není provázán na všechny resorty.

Další bod se týkal služebního zákona a doprovodných novel dalších zákonů. V kontextu návrhů na změny v zákoníku práce vystoupila předsedkyně OS Dagmar Žitníková s požadavkem, aby nebylo možné využívat pro zaměstnance zdravotnických zařízení pásmové odměňování. Předsedkyně Žitníková současně zdůraznila, že je nutné, aby vláda na zvýšení platů uvolnila dostatek financí, a připomněla, že odbory požadují zvyšovat platy prostřednictvím zvýšených tarifů. Za velmi důležité považuje odborový svaz zrušení pásmového odměňování ještě letos.

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 12:08

Podporujeme kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR podporuje kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE, kteří v úterý 31. ledna zahájili v souvislosti s kolektivním vyjednáváním stávku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 10:49

Podpořili jsme britské odboráře v jejich obraně práva na stávku

Vláda Velké Británie útočí na právo na stávku a navrhuje legislativu, která přitvrdí podmínky pro stávkující odbory veřejných služeb, včetně zdravotnictví.