Předsedkyně Žitníková na tripartitě požadovala zrušení pásmového odměňování

Na programu jednání tripartity v pondělí 30. června byly jak ekonomické otázky, tak oblast veřejné správy. Tripartita byla seznámena s návrhem vládní surovinové a energetické koncepce, která má zajistit ekonomický růst, snížení nezaměstnanosti a druhotně zvýšení platů. Odbory plán uvítaly, ale jejich zásadní připomínky byly, že materiál je obecný a není provázán na všechny resorty.

Další bod se týkal služebního zákona a doprovodných novel dalších zákonů. V kontextu návrhů na změny v zákoníku práce vystoupila předsedkyně OS Dagmar Žitníková s požadavkem, aby nebylo možné využívat pro zaměstnance zdravotnických zařízení pásmové odměňování. Předsedkyně Žitníková současně zdůraznila, že je nutné, aby vláda na zvýšení platů uvolnila dostatek financí, a připomněla, že odbory požadují zvyšovat platy prostřednictvím zvýšených tarifů. Za velmi důležité považuje odborový svaz zrušení pásmového odměňování ještě letos.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj