Představitelé ČMKOS a OS se seznámili s Nemocnicí Tábor a problémy zaměstnanců

Ve čtvrtek 2. května 2019 navštívila na pozvání předsedkyně ZO OSZSP ČR Nemocnice Tábor Martiny Netrvalové delegace odborů táborskou nemocnici. Na návštěvu přijeli předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula, místopředsedkyně ČMKOS Radka Sokolová, předsedkyně OSZSP ČR Dagmar Žitníková, místopředseda Lubomír Francl, předseda krajské rady OS Jihočeského kraje Jan Šusta a regionální manažer odborového svazu Václav Matoušek.

Po úvodním setkání se zástupci vedení Nemocnice Tábor, a. s., kde přítomní diskutovali o pracovních podmínkách a odměňování zaměstnanců, měli účastníci možnost prohlédnout si některá lůžková oddělení. Navštívili dětské oddělení, které je velice příjemné a moderně vybavené, ale i další oddělení, která na rekonstrukci teprve čekají. Také na odděleních se diskutovalo o problémech, které zaměstnance tíží.

V odpoledních hodinách se členové delegace odborů zúčastnili mimořádné členské schůze základní organizace, na které byli rovněž přítomni zástupci vedení společnosti.

V diskusi byly opět hlavními tématy odměňování zaměstnanců, pracovní podmínky, nedostatek personálu a problémy s tím spojené, i když Nemocnice Tábor nemá až tak velké problémy jako jiná zdravotnická zařízení v jiných krajích. Příjemné zjištění bylo, že se účastníci nebáli vyslovit před členy vedení nemocnice svoje i kritické názory.

Po skončení členské schůze následoval brífink s novináři, na kterém vystoupili Josef Středula, Dagmar Žitníková a Martina Netrvalová.

Chtěl bych tímto poděkovat Martině Netrvalové za perfektní organizaci celé akce i za její práci nejen pro její odborovou organizaci, ale i pro všechny zaměstnance Nemocnice Tábor a v nemalé míře také pro náš odborový svaz.

Foto autor

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 11. 1. 2023 / 9:55

Restart odborové organizace v Krajské nemocnici Liberec, a. s.

Na konci roku 2019 byl zvolen nový výbor ZO v Krajské nemocnici Liberec, a. s. Převzali jsme velmi nízkou členskou základnu a zjistili jsme, že většina zaměstnanců nemá informace o odborovém svazu.

Aktuality 21. 12. 2022 / 18:03

Příjemné bilancování na schůzi odborářů v Domově Ždírec

Neřešíme jen problémy, ale někdy se sejdeme s našimi odboráři i na příjemné společné akci. Taková byla také členská schůze 8. prosince 2022 v Domově ve Ždírci.