Předvánoční bilance ZO Čtyřlístek Ostrava

V ZO Čtyřlístek Ostrava se 12. prosince konal tradiční předvánoční turnaj v odbíjené. Tělocvičnu zdobil vánoční stromek, pod ním stály poháry pro všechna družstva a nechyběla ani tombola.

Po celý rok se mohli nejen odboráři, ale všichni zaměstnanci těšit z připravených zájezdů, kdy z FKSP byla hrazena doprava všem. Autobus do Osvětimi, solných dolů i Krakova byl naplněn do posledního místa. Zájem byl také o návštěvu Vranova, Znojma a plavbu lodí, stejně tak o dvoudenní zájezd na Oravu, spojenou s plavbou na pltích u Strečna, návštěvou Oravského zámku, turistikou a koupáním v termálech na Oravici. Koncem prázdnin se jelo vlakem do Jeseníků. Uspořádali jsme také turnaj ve stolním tenisu, zašli na bowling s pizzou, přispěli odborářům na vstupenku na muzikál Robin Hood v Ostravě a pozvali jsme do kavárny bývalé zaměstnance, členy odborů.

Někdo řekne „odbory přece nejsou cestovní kancelář!“. Věřte, že to víme, nicméně se snažíme vyjít lidem vstříc. A ve směnném provozu je to velmi náročné. Bez obětavosti výboru, dozorčí rady a některých úsekových důvěrníků by to nešlo. Patří jim všem veřejný dík.

Vedení odborového svazu děkujeme za všechny zaměstnance sociálních služeb za jejich neskutečnou sílu za nás bojovat a hlavně za to, že se podařilo zvýšit naše platy.

Všem nám přeji hezké vánoční svátky, mnoho zdraví a spokojenosti v roce příštím.

Foto autorka

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 11. 1. 2023 / 9:55

Restart odborové organizace v Krajské nemocnici Liberec, a. s.

Na konci roku 2019 byl zvolen nový výbor ZO v Krajské nemocnici Liberec, a. s. Převzali jsme velmi nízkou členskou základnu a zjistili jsme, že většina zaměstnanců nemá informace o odborovém svazu.

Aktuality 21. 12. 2022 / 18:03

Příjemné bilancování na schůzi odborářů v Domově Ždírec

Neřešíme jen problémy, ale někdy se sejdeme s našimi odboráři i na příjemné společné akci. Taková byla také členská schůze 8. prosince 2022 v Domově ve Ždírci.