Prosinec 2013

17. prosince

* Na pozvání krajské rady Pardubického kraje se místopředsedkyně OS Ivana Břeňková zúčastnila společného jednání na krajském úřadě o předpokládané fúzi nemocnic kraje.

11. prosince

* V Bruselu se jednání plenární schůze sektoru pro zdravotnictví a sociální služby zúčastnila místopředsedkyně OS Ivana Břeňková. Jednání se dlouhodobě zaměřuje na bezpečnost zaměstnanců, na nábor zaměstnanců do zdravotnictví a sociálních služeb a jejich udržení v těchto veřejných službách. Evropští odboráři se připravovali na kongres Evropské federace odborových svazů veřejných služeb (EPSU), který bude schvalovat zásadní rezoluce pro udržení veřejných služeb, zaměstnanost a pracovněprávní podmínky.

12. prosince

* Semináře Výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny na téma „Dočkáme se vládní strategie pro zdraví seniorů?“ se účastnily předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Ivana Břeňková.

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Ivana Břeňková se v podvečer účastnily jednání krajské rady Praha.

13. prosince

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Ivana Břeňková se zúčastnily jednání krizového štábu nemocnic, odborů a pacientů.

9. a 10. prosince

* Jednala výkonná rada OS.

* Po ukončení jednání výkonné rady se předsedkyně OS Dagmar Žitníková spolu s dalšími představiteli ČMKOS zúčastnila tradičního setkání odborářů s představiteli České národní banky.

6. prosince

* Zástupci odborových svazů veřejných služeb se sešli, aby se připravili na účast na kongresu evropských odborářů v roce 2014. Místopředsedkyně OS Ivana Břeňková informovala o jednání výkonného výboru EPSU.

* Místopředsedkyně OS a vedoucí Pracovního týmu RHSD pro zdravotnictví Ivana Břeňková se sešla s ředitelkou kanceláře ministra zdravotnictví, aby připravily jednání pracovního týmu po jmenování nového ministra zdravotnictví.

5. prosince

* Místopředseda OS Ladislav Kucharský se zúčastnil jednání členské schůze odborové organizace Domova s pečovatelskou službou v Kralovicích.

4. prosince

* Místopředsedové OS Ivana Břeňková a Ladislav Kucharský se zúčastnili jednání členské schůze odborové organizace Lázně Teplice v Čechách.

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková jednala na ČMKOS spolu s ostatními předsedy OS o přípravě sjezdu ČMKOS.

3. prosince

* Jednání výboru sekce pracovníků hygienických služeb se zúčastila garantka sekce místopředsedkyně OS Ivana Břeňková a jako host místopředseda OS Ladislav Kucharský.

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se zúčastnila plenárního jednání tripartity. Jedním z projednávaných bodů byla situace ve zdravotnictví.

2. prosince

* V odpoledních hodinách jednala místopředsedkyně OS Ivana Břeňková se zástupci Unie zaměstnavatelských svazů ČR o probíhajících kurzech k násilí ze strany třetích osob.

* Jednání Rady ČMKOS se zúčastnila předsedkyně OS Dagmar Žitníková.

Aktuality 10. 9. 2022 / 21:41

Srpen 2022

23. srpna: Představitelé OS veřejných služeb a veřejné správy jednali s představiteli vlády o navýšení platů, doprovodilo je několik desítek odborářů.

Aktuality 17. 8. 2022 / 20:31

Červenec 2022

13. července: Vládní poslanci se svým hlasováním postavili proti možnosti, aby záchranáři mohli odejít dřív do penze bez jejího krácení.

Aktuality 14. 6. 2022 / 15:38

Červen 2022

2. června: Konala se společná tisková konference OS a LOK-SČL na téma platby za státní pojištěnce, zúčastnilo se celé vedení OS.