Proti rušení nemocnic bojují odbory i zaměstnavatelé

Na připravované rušení nemocnic a další kroky, které povedou ke kritické situaci ve zdravotnictví a k nevídanému zhoršení dostupnosti zdravotní péče, upozorňuje Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR dlouhodobě a všemi dostupnými prostředky. Spolu s partnery, jimž také záleží na budoucím osudu zdravotní péče a zdravotnictví, se snaží zabránit destrukci současné sítě nemocnic.

Opakovaně na chaotické a nedemokratické postupy upozorňují i zaměstnavatelé, také oni varují před důsledky, které na občany dopadnou.

Nyní se Rada Asociace českých a moravských nemocnic, dopisem obrátila na poslankyně a poslance, aby posoudili nezbytnost a účelnost rušení a redukce nemocnic a to, zda zvolený postup bez jakékoli odpovědnosti odpovídá požadavkům demokratického právního státu.

Poslanci obdrželi také argumentační materiál AČMN Nejčastěji uváděné nepravdy, kterými se odůvodňuje potřeba redukce nemocniční sítě v ČR.

O podporu AČMN požádala rovněž hejtmany, Asociaci krajů ČR, ombudsmana, orgány měst ve všech krajích, Radu seniorů, pacientské organizace, odborové a další organizace ve zdravotnictví i sociální sféře.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...