Proti rušení nemocnic bojují odbory i zaměstnavatelé

Na připravované rušení nemocnic a další kroky, které povedou ke kritické situaci ve zdravotnictví a k nevídanému zhoršení dostupnosti zdravotní péče, upozorňuje Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR dlouhodobě a všemi dostupnými prostředky. Spolu s partnery, jimž také záleží na budoucím osudu zdravotní péče a zdravotnictví, se snaží zabránit destrukci současné sítě nemocnic.

Opakovaně na chaotické a nedemokratické postupy upozorňují i zaměstnavatelé, také oni varují před důsledky, které na občany dopadnou.

Nyní se Rada Asociace českých a moravských nemocnic, dopisem obrátila na poslankyně a poslance, aby posoudili nezbytnost a účelnost rušení a redukce nemocnic a to, zda zvolený postup bez jakékoli odpovědnosti odpovídá požadavkům demokratického právního státu.

Poslanci obdrželi také argumentační materiál AČMN Nejčastěji uváděné nepravdy, kterými se odůvodňuje potřeba redukce nemocniční sítě v ČR.

O podporu AČMN požádala rovněž hejtmany, Asociaci krajů ČR, ombudsmana, orgány měst ve všech krajích, Radu seniorů, pacientské organizace, odborové a další organizace ve zdravotnictví i sociální sféře.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj