Sekce pro práci s členskou základnou vyzývá: Napište své zkušenosti se získáváním členů!

Ve čtvrtek 26. března se sešli členové sekce pro práci s členskou základnou na jednání, které bylo zaměřené především na problém, jak zvýšit členskou základnu.

Jedním z úkolů je distribuce nové přihlášky do odborů, ve které jsme se snažili přiblížit zaměstnancům důležitost a výhody, proč se stát členem odborů. Přihlášky do odborů budeme postupně distribuovat prostřednictvím výkonné rady a krajských rad. Také členové sekcí mají možnost přihlášky rozdělit do svých odborových organizací.

Členové sekce budou pravidelně publikovat své články v Bulletinu. Prosíme i další odboráře ze základních organizací, aby se zapojili a napsali nám své zkušenosti se získáváním nových členů.

Měli bychom si vzít příklad ze zahraničí, kde například ve Francii a Rakousku jsou odbory velmi uznávané.

Stále věřím na osobní kontakt se zaměstnanci a potřebu naslouchat nejen odborářům a snažit se pomoci při pracovních i osobních problémech, a tak získávat nové členy.

Dalším z úkolů je propagace Zajišťovacího fondu a benefitního portálu Odbory Plus.

Pokud připravujete pro odboráře kreditní školení, i zde je možnost získávat nové členy odborů.

Ve spolupráci s vedením budeme připravovat strategii proškolení funkcionářů.

Síla odborů je v početné členské základně.

Na tomto jednání jsme se rozloučili s Martinem Vackem, který ukončil členství v sekci z důvodů změny zaměstnání. Děkujeme prostřednictvím Bulletinu za dosavadní spolupráci a přejeme mnoho zdraví a pracovních úspěchů.

Aktuality 27. 3. 2022 / 15:34

Budoucnost OS aneb Začni něco dělat, pokud chceš OS udržet

Budoucnost OS aneb Začni něco dělat, pokud chceš OS udržet. Tak toto heslo jsme uváděli v naší nové prezentaci na březnové poradě s předsedy odborových organizací v Moravskoslezském kraji.

Aktuality 23. 10. 2021 / 13:25

Síla odborů

Ve dnech 20. – 22. října se ve znojemském hotelu Mariel konal 1. ročník školení s názvem Síla odborů.

Aktuality 24. 9. 2021 / 21:41

Mezinárodní on-line škola

Ráda bych se s vámi podělila o některé poznatky ze školy s názvem Organizování pracovníků pro budování odborové moci – Organizing4power school.