Semináře OS novým funkcionářům ZO skvěle pomáhají

Odborový svaz a jeho sekce pro práci s členskou základnou pořádají pro nové členy seminář, jak získávat do svých řad nové odboráře. Naše ZO v loňském roce měla volby a do výboru byly zvoleny i nové mladší kolegyně. Proto jsme využili této nabídky na vzdělávací seminář o náboru nových členů, vyplnil jsem přihlášku a po přijetí vyslal paní Leonu do Prahy.

Paní Leona byla překvapena milým přijetím i samotným seminářem. Velmi ji zaujaly přednášky, líbila se prezentace vytvořená Bc. Honzou Šustou a benefity, které mají přesvědčit, proč být v odborech.

Zaujaly ji vytvořené skupinky, které za pomocí přednášejících „dělaly“ přidělené úkoly, řešení otázek: proč a jaký význam je členství v OS.

Do Přerova se vrátila nabitá informacemi a hned první týden získala do našich řad čtyři nové členky a pokračuje v aktivitě nadále.

Tento seminář má opravdu vliv na formování odborové základny a přesvědčování o významu odborové práce. Paní Leona se zúčastňuje všech akcí našeho výboru a věřím, že bude pokračovat v práci, až předseda a místopředseda odejdou do důchodu.

Zdeněk Sovík, předseda ZO OSZSP ČR Středomoravská nemocniční a. s., odštěpný závod Nemocnice Přerov

Aktuality 10. 12. 2022 / 9:31

Další kamínek do mozaiky zkušeností se získáváním členů

Ve dnech 21. až 23. listopadu 2022 se v Záhřebu konal strategický workshop EPSU zaměřený na pokročilé postupy náboru a organizování pro odborové předáky.

Aktuality 17. 8. 2022 / 19:00

Sekce pro práci s členskou základnou – plnění programu OS

Zpráva sekce pro práci s členskou základnou o plnění programu OS od VIII. sjezdu odborového svazu do 30. června 2022.

Aktuality 14. 7. 2022 / 15:20

Jednala sekce pro práci s členskou základnou

Dne 16. června 2022 se uskutečnilo zasedání sekce pro práci s členskou základnou za přítomnosti vedení a některých zaměstnanců odborového svazu.