SeneCura poskytuje sociální služby už i v ČR a vznikají zde odborové organizace

SeneCura je soukromá společnost, která poskytuje sociální služby už i v České republice. Stala se součástí rozvíjející se francouzské skupiny ORPEA, tzv. evropského soukromého lídra v oblasti péče o seniory. Pro toho, kdo sleduje vstup soukromého poskytovatele na český trh v poskytování péče o seniory, nejde o nové informace.

Novou informací je, že i v těchto ziskových organizacích (for-profit) máme založeny odborové organizace. Odborové organizace ve spolupráci s podporovateli odborů a regionálními managery připravují a jednají o kolektivních smlouvách. To je úroveň národní.

Na nadnárodní úrovni se připravuje práce Evropské zaměstnanecké rady (EWC), ve které bychom měli rádi za ČR zástupce z řad odborářů. EWC bude jednat se zástupci zaměstnavatelů o podmínkách práce a rozvoji společnosti.

Čím větší zastoupení odborů v této společnosti budeme mít, tím větší bude vliv na jednání o pracovních podmínkách zaměstnanců.

Aktuality 2. 6. 2022 / 19:59

Na pražské ZZS se nám osvědčila vytrvalost a orientace v legislativě

Na ZZS hlavního města Prahy pracuji 23 let. Nejdříve jako řidič tzv. převozové služby, po doplnění zdravotnického vzdělání na distančním studiu jako zdravotnický záchranář.

Aktuality 31. 5. 2022 / 11:00

Zaměstnanci českobudějovické nemocnice si užili plavbu i zoo

V květnu jsme uspořádali pro zaměstnance českobudějovické nemocnice výlet do pražské zoo. Celkem se akce zúčastnilo 455 účastníků.

Aktuality 17. 5. 2022 / 15:24

Odboráři Sociální péče Děčín se po dvou letech sešli na členské schůzi

Výroční členská schůze Místní odborové organizace OSZSP ČR Sociální péče Děčín se konala 6. května v podvečerních hodinách v Rumburku v prostorách kulturního střediska Dymník.