SeneCura poskytuje sociální služby už i v ČR a vznikají zde odborové organizace

SeneCura je soukromá společnost, která poskytuje sociální služby už i v České republice. Stala se součástí rozvíjející se francouzské skupiny ORPEA, tzv. evropského soukromého lídra v oblasti péče o seniory. Pro toho, kdo sleduje vstup soukromého poskytovatele na český trh v poskytování péče o seniory, nejde o nové informace.

Novou informací je, že i v těchto ziskových organizacích (for-profit) máme založeny odborové organizace. Odborové organizace ve spolupráci s podporovateli odborů a regionálními managery připravují a jednají o kolektivních smlouvách. To je úroveň národní.

Na nadnárodní úrovni se připravuje práce Evropské zaměstnanecké rady (EWC), ve které bychom měli rádi za ČR zástupce z řad odborářů. EWC bude jednat se zástupci zaměstnavatelů o podmínkách práce a rozvoji společnosti.

Čím větší zastoupení odborů v této společnosti budeme mít, tím větší bude vliv na jednání o pracovních podmínkách zaměstnanců.

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 11. 1. 2023 / 9:55

Restart odborové organizace v Krajské nemocnici Liberec, a. s.

Na konci roku 2019 byl zvolen nový výbor ZO v Krajské nemocnici Liberec, a. s. Převzali jsme velmi nízkou členskou základnu a zjistili jsme, že většina zaměstnanců nemá informace o odborovém svazu.

Aktuality 21. 12. 2022 / 18:03

Příjemné bilancování na schůzi odborářů v Domově Ždírec

Neřešíme jen problémy, ale někdy se sejdeme s našimi odboráři i na příjemné společné akci. Taková byla také členská schůze 8. prosince 2022 v Domově ve Ždírci.