Sjezd ČMKOS do vedení opět zvolil Josefa Středulu, Víta Samka a Radku Sokolovou

V pátek 27. a v sobotu 28. dubna se v pražském hotelu Olšanka sešlo na 200 delegátů na VII. sjezdu Českomoravské konfederace odborových svazů. Bylo mezi nimi také 14 zástupců OS zdravotnictví a sociální péče ČR a předseda jihočeské krajské rady Jan Šusta se zúčastnil za Regionální radu odborových svazů.

Delegáti zhodnotili činnost za uplynulé čtyřleté období, vyslechli si projevy pozvaných hostů a zvolili předsedu a dva místopředsedy ČMKOS a sedmičlennou Revizní komisi.

Předsedou ČMKOS byl zvolen Josef Středula (183 hlasů ze 187 odevzdaných), místopředsedou Vít Samek (178 hlasů ze 188 odevzdaných) a místopředsedkyní Radka Sokolová (174 hlasů ze 188 odevzdaných). Do Revizní komise byli zvoleni oba kandidáti navržení OSZSP ČR, a to Soňa Vytisková (předsedkyně dozorčí rady OS) a Stanislav Taťoun (člen dozorčí rady OS).

Podrobnější zprávu z jednání připravujeme.

Záznam jednání sjezdu najdete na webu ČMKOS: www.cmkos.cz

Foto Petr Kolev, Sondy revue

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj