Sjezd ČMKOS do vedení opět zvolil Josefa Středulu, Víta Samka a Radku Sokolovou

V pátek 27. a v sobotu 28. dubna se v pražském hotelu Olšanka sešlo na 200 delegátů na VII. sjezdu Českomoravské konfederace odborových svazů. Bylo mezi nimi také 14 zástupců OS zdravotnictví a sociální péče ČR a předseda jihočeské krajské rady Jan Šusta se zúčastnil za Regionální radu odborových svazů.

Delegáti zhodnotili činnost za uplynulé čtyřleté období, vyslechli si projevy pozvaných hostů a zvolili předsedu a dva místopředsedy ČMKOS a sedmičlennou Revizní komisi.

Předsedou ČMKOS byl zvolen Josef Středula (183 hlasů ze 187 odevzdaných), místopředsedou Vít Samek (178 hlasů ze 188 odevzdaných) a místopředsedkyní Radka Sokolová (174 hlasů ze 188 odevzdaných). Do Revizní komise byli zvoleni oba kandidáti navržení OSZSP ČR, a to Soňa Vytisková (předsedkyně dozorčí rady OS) a Stanislav Taťoun (člen dozorčí rady OS).

Podrobnější zprávu z jednání připravujeme.

Záznam jednání sjezdu najdete na webu ČMKOS: www.cmkos.cz

Foto Petr Kolev, Sondy revue

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 12:08

Podporujeme kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR podporuje kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE, kteří v úterý 31. ledna zahájili v souvislosti s kolektivním vyjednáváním stávku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 10:49

Podpořili jsme britské odboráře v jejich obraně práva na stávku

Vláda Velké Británie útočí na právo na stávku a navrhuje legislativu, která přitvrdí podmínky pro stávkující odbory veřejných služeb, včetně zdravotnictví.