Sněm Českomoravské konfederace odborových svazů

V úterý 21. listopadu se konal 7. sněm ČMKOS, kterého se pravidelně účastní i delegace našeho odborového svazu. Na programu byly podány informace o činnosti ČMKOS i jednotlivých odborových svazů na jak na národní a mezinárodní úrovni, tak i na úrovni krajů, kde pracují jednotlivé RROS.

Zaznělo hodnocení mítinku Konec levné práce 2017, který jako součást kampaně má stále velký význam i s ohledem na kolektivní jednání o mzdách a platech pro následující období a který podpořili také zástupci odborových centrál ze zahraničí, ať už ze Slovenska, Německa, Rakouska, ale i z Evropské odborové konfederace.

Hovořilo se o vývoji zaměstnanosti v České republice a o vývoji mezd v Evropské unii v roce 2017.

Účastníci byli seznámeni se vzkazem ČMKOS budoucí vládě – viz níže jako soubor ke stažení.

Součástí jednání sněmu byla samozřejmě i příprava VII. sjezdu ČMKOS, který se bude konat na konci dubna roku 2018.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj