Sněm Českomoravské konfederace odborových svazů

V úterý 21. listopadu se konal 7. sněm ČMKOS, kterého se pravidelně účastní i delegace našeho odborového svazu. Na programu byly podány informace o činnosti ČMKOS i jednotlivých odborových svazů na jak na národní a mezinárodní úrovni, tak i na úrovni krajů, kde pracují jednotlivé RROS.

Zaznělo hodnocení mítinku Konec levné práce 2017, který jako součást kampaně má stále velký význam i s ohledem na kolektivní jednání o mzdách a platech pro následující období a který podpořili také zástupci odborových centrál ze zahraničí, ať už ze Slovenska, Německa, Rakouska, ale i z Evropské odborové konfederace.

Hovořilo se o vývoji zaměstnanosti v České republice a o vývoji mezd v Evropské unii v roce 2017.

Účastníci byli seznámeni se vzkazem ČMKOS budoucí vládě – viz níže jako soubor ke stažení.

Součástí jednání sněmu byla samozřejmě i příprava VII. sjezdu ČMKOS, který se bude konat na konci dubna roku 2018.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...