Společná tisková konference odborů a poskytovatelů zdravotní péče

Společná tisková konference odborů a poskytovatelů zdravotní péče kvůli situaci ve zdravotnictví v roce 2020 se konala ve čtvrtek 27. června v Praze. Vystoupili na ní představitelé Asociace českých a moravských nemocnic, Charity Česká republika, Diakonie Českobratrské církve evangelické, Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče České republiky a Lékařského odborového klubu – Svazu českých lékařů. Záznam viz na: https://www.cmkos.cz/cs/obsah/219/proc-se-nemocnice-poskytovatele-domaci-pece-nedohodly-se-zdr/111696

Společně vyzvali Ministerstvo zdravotnictví, aby zajistilo pro příští rok dostatek financí na úhradu zdravotní péče, včetně financí zvýšení platových tarifů a mezd (zdravotníků i nezdravotníků), zvýšení počtu zaměstnanců a potřebných investic.

Pro rok 2020 společně požadují:

● Rozdělit do všech segmentů 45 mld. (25 z účtů ZP).

● Zvýšit úhrady nemocnicím minimálně o 12 %, racionální zvýšení je o 15 % (srovnávání úhrad).

● Zvýšit úhrady za následnou péči o 1000 Kč na lůžko a den.

● Zvýšit úhrady za domácí péči o 40 %.

● Zvýšit úhrady za zdravotní péči poskytovanou v sociálních službách o 40 %.

● Ostatním segmentům zvýšit úhrady proporcionálně

Foto Jana Hnyková

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...