Společná tisková konference odborů a poskytovatelů zdravotní péče

Společná tisková konference odborů a poskytovatelů zdravotní péče kvůli situaci ve zdravotnictví v roce 2020 se konala ve čtvrtek 27. června v Praze. Vystoupili na ní představitelé Asociace českých a moravských nemocnic, Charity Česká republika, Diakonie Českobratrské církve evangelické, Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče České republiky a Lékařského odborového klubu – Svazu českých lékařů. Záznam viz na: https://www.cmkos.cz/cs/obsah/219/proc-se-nemocnice-poskytovatele-domaci-pece-nedohodly-se-zdr/111696

Společně vyzvali Ministerstvo zdravotnictví, aby zajistilo pro příští rok dostatek financí na úhradu zdravotní péče, včetně financí zvýšení platových tarifů a mezd (zdravotníků i nezdravotníků), zvýšení počtu zaměstnanců a potřebných investic.

Pro rok 2020 společně požadují:

● Rozdělit do všech segmentů 45 mld. (25 z účtů ZP).

● Zvýšit úhrady nemocnicím minimálně o 12 %, racionální zvýšení je o 15 % (srovnávání úhrad).

● Zvýšit úhrady za následnou péči o 1000 Kč na lůžko a den.

● Zvýšit úhrady za domácí péči o 40 %.

● Zvýšit úhrady za zdravotní péči poskytovanou v sociálních službách o 40 %.

● Ostatním segmentům zvýšit úhrady proporcionálně

Foto Jana Hnyková

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj