Společná tisková konference OS a ČMKOS k situaci ve zdravotnictví

Situaci ve zdravotnictví je třeba řešit ihned, nelze čekat na příští rok nebo příští vládu, zdůraznila předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková na společné tiskové konferenci OS a Českomoravské konfederace odborových svazů.

Záznam TK viz na: http://www.cmkos.cz/medialni-prezentace/3714-3/video-realna-hrozba-ze-tretina-ceskych-nemocnic-bude-zvlastnim-zpusobem-privatizovana

Podporu odborovému svazu, který je od 9. října ve stávkové pohotovosti, vyjádřil OS KOVO – viz níže jako soubor ke stažení.

K tiskové konferenci se v rozhovoru pro ČT24 vyjádřil exministr zdravotnictví Leoš Heger. Připustil, že situace v nemocnicích je možná trochu napjatá. Argumenty odborů však odmítl a stávkovou pohotovost označil za prolevicový předvolební počin. Za viníky problémů nemocnic označil jejich manažery a podivil se, že se spojují s odbory při kritice situace ve zdravotnictví. Na tiskovou konferenci i Hegerova slova obratem reagovala Asociace českých a moravských nemocnic – viz níže jako soubory ke stažení.

Vážným varováním odborů přitom dává za pravdu i materiál Ministerstva zdravotnictví zpracovaný pro jednání zdravotnické tripartity – viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj