Společná tisková konference OS a ČMKOS k situaci ve zdravotnictví

Situaci ve zdravotnictví je třeba řešit ihned, nelze čekat na příští rok nebo příští vládu, zdůraznila předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková na společné tiskové konferenci OS a Českomoravské konfederace odborových svazů.

Záznam TK viz na: http://www.cmkos.cz/medialni-prezentace/3714-3/video-realna-hrozba-ze-tretina-ceskych-nemocnic-bude-zvlastnim-zpusobem-privatizovana

Podporu odborovému svazu, který je od 9. října ve stávkové pohotovosti, vyjádřil OS KOVO – viz níže jako soubor ke stažení.

K tiskové konferenci se v rozhovoru pro ČT24 vyjádřil exministr zdravotnictví Leoš Heger. Připustil, že situace v nemocnicích je možná trochu napjatá. Argumenty odborů však odmítl a stávkovou pohotovost označil za prolevicový předvolební počin. Za viníky problémů nemocnic označil jejich manažery a podivil se, že se spojují s odbory při kritice situace ve zdravotnictví. Na tiskovou konferenci i Hegerova slova obratem reagovala Asociace českých a moravských nemocnic – viz níže jako soubory ke stažení.

Vážným varováním odborů přitom dává za pravdu i materiál Ministerstva zdravotnictví zpracovaný pro jednání zdravotnické tripartity – viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 12:08

Podporujeme kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR podporuje kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE, kteří v úterý 31. ledna zahájili v souvislosti s kolektivním vyjednáváním stávku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 10:49

Podpořili jsme britské odboráře v jejich obraně práva na stávku

Vláda Velké Británie útočí na právo na stávku a navrhuje legislativu, která přitvrdí podmínky pro stávkující odbory veřejných služeb, včetně zdravotnictví.