Srpen 2015

31. srpna

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se sešla s poradkyní premiéra Bohuslava Sobotky Alenou Gajdůškovou, aby ji informovala o situaci ve zdravotnictví a v sociálních službách.

27. srpna

* Místopředseda OS Lubomír Francl se zúčastnil jednání krajské rady Jihomoravského kraje.

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se sešla s prezidentem Unie zaměstnavatelských svazů ČR Ing. Jiřím Horeckým, aby se vzájemně informovali o jednáních o úhradách zdravotní péče v pobytových zařízeních sociálních služeb a k dořešení návrhu Memoranda ke kolektivní smlouvě vyššího stupně.

26. srpna

* Místopředseda OS Lubomír Francl se zúčastnil tiskové konference pořádané platformou Stop TTIP.

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se na pozvání vedení Okresního ústavu sociálních služeb Vsetín zúčastnila slavnostního otevření zrekonstruované části Domova pro seniory v Rožnově pod Radhoštěm.

25. srpna

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se spolu s místopředsedou Lubomírem Franclem sešli s předsedou LOKu Martinem Engelem, aby se vzájemně informovali o vyjednávání k nárůstu platů a mezd ve zdravotnictví od 1. 1. 2016.

24. srpna

* Jednání Rady ČMKOS se zúčastnila předsedkyně OS Dagmar Žitníková.

20. srpna

* Na základě požadavku tripartitního pracovního týmu pro zdravotnictví se konalo jednání zástupců Ministerstva zdravotnictví a sociálních partnerů k návrhu novely zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění, k části úhrad zdravotnických prostředků. Za OS se zúčastnila místopředsedkyně Ivana Břeňková.

* Jednala dozorčí rada OS.

18. srpna

* Na Ministerstvu zdravotnictví se konalo jednání odborů s ministrem Svatoplukem Němečkem k vývoji platů a mezd ve zdravotnictví. Účastnila se místopředsedkyně OS Ivana Břeňková. Po jednání následovala tisková konference.

13. srpna

* Místopředsedkyně OS Ivana Břeňková jednala s náměstkem ministra hlavním hygienikem MUDr. Vladimírem Valentou o připravované novele zákona o potravinách.

12. srpna

* Místopředseda OS Lubomír Francl se na Ministerstvu zdravotnictví zúčastnil jednání komise pro posuzování rozmístění přístrojových zdravotnických prostředků.

11. srpna

* Jednala výkonná rada odborového svazu.

Aktuality 14. 6. 2022 / 15:38

Červen 2022

2. června: Konala se společná tisková konference OS a LOK-SČL na téma platby za státní pojištěnce, zúčastnilo se celé vedení OS.

Aktuality 7. 6. 2022 / 14:58

Květen 2022

25. května: Předsedkyně OS Dagmar Žitníková spolu s předsedou ČMKOS Josefem Středulou a dalšími předsedy OS zastupujících zaměstnance veřejných služeb jednala se zástupci vlády o úpravě platových tarifů.

Aktuality 5. 5. 2022 / 15:11

Duben 2022

21. dubna: Na Ministerstvu zdravotnictví se konalo setkání k reformě psychiatrické péče, kde vystoupili naši členové za sekci nemocnic, sekci zdravotnických záchranných služeb a sekci sociál.