Srpen 2018

31. srpna

* K jednání o růstu tarifů na rok 2019 se na Ministerstvu financí se sešli zástupci odborových svazů veřejných služeb s premiérem Andrejem Babišem, vicepremiérem Janem Hamáčkem, ministryní financí Alenou Schillerovou a ministryní práce a sociálních věcí Janou Maláčovou. Přítomní se dohodli na zvýšení platových tarifů pro zaměstnance veřejných služeb, vyjma zaměstnanců ve zdravotnictví, o 5 %. Za OS se jednání účastnila předsedkyně Dagmar Žitníková.

27. srpna

* Zástupci odborových svazů veřejných služeb jednali o stanovisku k růstu platů pro rok 2019. Za OS se jednání zúčastnila předsedkyně Dagmar Žitníková.

* Místopředseda OS Lubomír Francl se zúčastnil jednání dozorčí rady Nemocnice České Budějovice, a.s.

23. srpna

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se spolu se zástupci krajské rady a dalšími kolegyněmi z nemocnic a sociálních zařízení zúčastnila debaty, kterou iniciovala poslankyně Alena Gajdůšková k problematice dlouhodobé péče a financování sociálních služeb.

21. srpna

* Na krajském úřadě v Ostravě jednali s hejtmanem Moravskoslezského kraje Ivo Vondrákem zástupci krajské rady. Předmětem jednání byla personální situace v krajských nemocnicích a restrukturalizace zdravotní péče. Jednání se zúčastnila předsedkyně OS Dagmar Žitníková.

* V odpoledních hodinách jednala předsedkyně OS Dagmar Žitníková a výbor základní odborové organizace Fakultní nemocnice Ostrava se zástupci managementu ve věci aplikace GDPR. Jednání se zúčastnil také advokát JUDr. Dominik Brůha, Ph.D.

20. srpna

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková se zúčastnila jednání Rady ČMKOS.

17. srpna

* Konala se tisková konference odborového svazu k vyhlášení stávkové pohotovosti. Informace na ní podávaly předsedkyně OS Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Ivana Břeňková.

* Místopředsedkyně OS Ivana Břeňková od 18 hodin diskutovala o stávkové pohotovosti v Českém rozhlasu Radiožurnálu. Jejím oponentem byl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

* Předsedkyně OS Dagmar Žitníková od 22 hodin diskutovala o stávkové pohotovosti na ČT 24 v pořadu Události, komentáře. Jejím oponentem byl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

14. srpna

* Dopoledne jednala výkonná rada OS společně s dozorčí radou OS, hlavním tématem bylo hospodaření odborového svazu, nadcházející krajské konference a sjezd OS. Jednání se zúčastnilo celé vedení OS.

* Odpoledne pokračovalo jednání výkonné rady OS podle obvyklého programu. Výkonná rada kvůli situaci ve vyjednávání o zvýšení platových tarifů a základních mezd vyhlásila stávkovou pohotovost. Jednání se zúčastnilo celé vedení OS.

13. srpna

* Jednala dozorčí rada OS. Zúčastnilo se celé vedení odborového svazu.

7. srpna

* Jednání výboru sekce pracovníků hygienické služby se účastnila místopředsedkyně OS Ivana Břeňková. Výbor sekce vyhodnotil akce, které uskutečnil v předchozím období, a připravil se na následující období.

Aktuality 14. 6. 2022 / 15:38

Červen 2022

2. června: Konala se společná tisková konference OS a LOK-SČL na téma platby za státní pojištěnce, zúčastnilo se celé vedení OS.

Aktuality 7. 6. 2022 / 14:58

Květen 2022

25. května: Předsedkyně OS Dagmar Žitníková spolu s předsedou ČMKOS Josefem Středulou a dalšími předsedy OS zastupujících zaměstnance veřejných služeb jednala se zástupci vlády o úpravě platových tarifů.

Aktuality 5. 5. 2022 / 15:11

Duben 2022

21. dubna: Na Ministerstvu zdravotnictví se konalo setkání k reformě psychiatrické péče, kde vystoupili naši členové za sekci nemocnic, sekci zdravotnických záchranných služeb a sekci sociál.