Stávková pohotovost v Rokycanské nemocnici skončila

Dne 9. července 2018 byla za účasti zprostředkovatelky Mgr. Ilona Kostadinovové, místopředsedkyně OS Ing. Ivany Břeňkové a regionálního manažera OS Bc. Václava Matouška v Rokycanské nemocnici a.s. podepsána kolektivní smlouva s roční dobou platnosti. Za odborovou organizací ji podepsal předseda František Kuneš, za zaměstnavatele členové představenstva Mgr. Jaroslav Šíma, MBA, a Ing. Michal Filař.

Kolektivního vyjednávání se za odborovou organizaci pravidelně účastnila také členka výboru Nikol Šebková. Od 1. ledna 2018 již došlo k navýšení základních tarifních mezd u zdravotnických profesí o 10 % a u dělnických profesí o 5 %. Od 1. července 2018 dojde k dalšímu navýšení u dělnických profesí o 5 % základních tarifních mezd a k dalším mimořádným odměnám do osobního ohodnocení u této profese. U valné většiny zaměstnanců THP bude případné navýšení řešeno zaměstnavatelem individuálně.

Odborová organizace v tentýž den odvolala stávkovou pohotovost.

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 11. 1. 2023 / 9:55

Restart odborové organizace v Krajské nemocnici Liberec, a. s.

Na konci roku 2019 byl zvolen nový výbor ZO v Krajské nemocnici Liberec, a. s. Převzali jsme velmi nízkou členskou základnu a zjistili jsme, že většina zaměstnanců nemá informace o odborovém svazu.

Aktuality 21. 12. 2022 / 18:03

Příjemné bilancování na schůzi odborářů v Domově Ždírec

Neřešíme jen problémy, ale někdy se sejdeme s našimi odboráři i na příjemné společné akci. Taková byla také členská schůze 8. prosince 2022 v Domově ve Ždírci.