Když jsem si přečetla úvodní stranu Bulletinu číslo 3-4, zaujala mě informace o odchodu členek z výboru sekce nelékařských zdravotnických pracovníků. Jako bývalá členka výkonné rady vím, jak jsou důležité sekce a obzvláště výše jmenovaná. Důvody členek, které odešly z této sekce, jsou závažné, ale vždy je třeba hledat  řešení.

Pokud jsem vše dobře pochopila, jde o osobu Ivy Řezníčkové, kterou výkonná rada nepotvrdila do výboru této sekce. Nechci se Ivy zastávat, znám ji dobře. Má svéráznou povahu, spoustu lidí svým přímým chováním naštve, ale je odborářkou tělem i duší.

Myslím, že by se určitě našlo řešení, vždyť odboráři jsou právě k tomu vedeni, aby věci řešili.

Důvody budou určitě pádné, ale je potřeba seznámit členskou základnu s tím, proč výkonná rada trvá na svém zamítavém stanovisku, na což má jako vrcholový orgán právo.

Přesto bychom si tyto důvody přečetli se zájmem.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality 12. 11. 2022 / 22:41

Zamyšlení nad transformací nemocnic v Jihomoravském kraji

V říjnu byla hlavním tématem pro odborové organizace nemocnic v Jihomoravském kraji jejich transformace.

Aktuality 7. 11. 2022 / 22:12

Rychlá a vynikající práce jihomoravských odborářů zabránila transformaci nemocnic

Jsou odbory akceschopné, nebo jsme ti, kteří ustrnuli v čase? V mnoha případech dostáváme různé nálepky.