Termín pro odměny byl kvůli uznávání COVID-19 posunutý

Ministerstvo zdravotnictví vzhledem k velkému objemu nevyřízených žádostí o uznání nemoci COVID-19 jako nemoci z povolání rozšířilo období dotačního programu na odměny pro zaměstnance lůžkových zdravotnických zařízení i na rok 2022.

V praxi to znamená, že zaměstnanci zdravotnického zařízení, kteří prodělali onemocnění COVID-19 v roce 2021 a následně v tomto nebo následujícím roce podali žádost o uznání onemocnění COVID-19 jako nemoci z povolání, ale lékařský posudek o uznání onemocnění COVID-19 jim bude vydán až v roce 2022, mají též nárok na kompenzace z výše uvedeného dotačního programu.

Toto rozšíření je zvláště důležité pro ty, kteří byli dlouho nemocní, anebo pro ty, jejichž žádost stále není vyřízená.

Změna se vztahuje jak na dotační program, tak na přímo řízené nemocnice.

O rozhodnutí Ministerstva zdravotnictví raději informujte i své zaměstnavatele.

Dopisy Ministerstva zdravotnictví na toto téma najdete níže jako soubory ke stažení.

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 12:08

Podporujeme kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR podporuje kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE, kteří v úterý 31. ledna zahájili v souvislosti s kolektivním vyjednáváním stávku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 10:49

Podpořili jsme britské odboráře v jejich obraně práva na stávku

Vláda Velké Británie útočí na právo na stávku a navrhuje legislativu, která přitvrdí podmínky pro stávkující odbory veřejných služeb, včetně zdravotnictví.