Tragická událost ve Fakultní nemocnici Ostrava

Den 10. prosince 2019 se mnohým lidem zapíše do paměti. Den, kdy mnozí z nás jen nechápavě kroutili hlavou nad tragickou událostí, která se stala ve Fakultní nemocnici Ostrava. Bilance útoku střelce je 7 obětí, 7 zmařených lidských životů.

Nechci se zabývat proč, kdyby…

Chtěla bych touto formou jen zavzpomínat a poděkovat všem, kteří pomáhali a byli oporou pro pozůstalé, zaměstnance a další pacienty, kteří byli součástí této tragické události.

Ještě teď mi běhá mráz po zádech a mlží se mi oči při psaní tohoto článku a vzpomínce na tuto událost. Mnozí zaměstnanci Fakultní nemocnice Ostrava jsou stále otřeseni a v péči psychologů.

Míra solidarity je znatelná. Ještě nedávno jsem večer procházela, při cestě na noční, kolem stovky hořících svíček, které lidé dennodenně zapalovali pro uctění památky obětí na pietním místě před poliklinikou FN Ostrava. Stejně tak je vidět solidarita i u finanční částky, která je na „Sbírkovém účtu na podporu pozůstalých a obětí útoku z 10. 12. 2019 ve FNO“ (viz foto).

Celé neštěstí a negativní emoce navíc umocňoval probíhající adventní čas, čas vánočních svátků.

Děkuji všem za podporu, pomoc a solidaritu.

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 11. 1. 2023 / 9:55

Restart odborové organizace v Krajské nemocnici Liberec, a. s.

Na konci roku 2019 byl zvolen nový výbor ZO v Krajské nemocnici Liberec, a. s. Převzali jsme velmi nízkou členskou základnu a zjistili jsme, že většina zaměstnanců nemá informace o odborovém svazu.

Aktuality 21. 12. 2022 / 18:03

Příjemné bilancování na schůzi odborářů v Domově Ždírec

Neřešíme jen problémy, ale někdy se sejdeme s našimi odboráři i na příjemné společné akci. Taková byla také členská schůze 8. prosince 2022 v Domově ve Ždírci.