Ukončili jsme stávkovou pohotovost

Na základě jednání odborů s představiteli vlády o zvýšení platů od 1. září letošního roku (v úterý 23. srpna) a na základě výsledku tohoto jednání rozhodla výkonná rada Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR o ukončení stávkové pohotovosti čtvrtkem 25. srpna 2022. Odborový svaz v této souvislosti zdůrazňuje, že záhy bude následovat jednání o zvýšení platů  a mezd v příštím roce a od představitelů vládní koalice očekává, že se k němu postaví zodpovědně a budou se spolu s odbory snažit najít takové řešení, které by odpovídalo současné i v příštím roce hrozící inflaci a které by zabránilo tomu, aby se zaměstnanci propadali do chudoby.

Stávkovou pohotovost výkonná rada odborového svazu vyhlásila 8. února 2022 na základě vyhodnocení aktuální situace ve zdravotnictví, v sociálních službách a dalších veřejných službách.

K 10. červnu v souvislosti s přístupem vlády k platovým požadavkům odborových svazů, které zastupují zaměstnance veřejných služeb a veřejné správy, výkonná rada OS pokračování stávkové pohotovosti potvrdila.

Aktuality 23. 9. 2022 / 13:13

Ivana Břeňková byla zvolena do čela volebního regionu EPSU

Novou předsedkyní volebního regionu pro střední Evropu a západní Balkán EPSU byla 20. září zvolena Ing. Ivana Břeňková, vedoucí právního a sociálního oddělení OS zdravotnictví a sociální péče ČR.

Aktuality / 12:13

Jihočeská krajská konference – 22. září 2022

Jihočeská krajská konference jednala ve čtvrtek 22. září.

Aktuality 22. 9. 2022 / 13:54

Datové schránky od 1. ledna 2023

Od 1. 1. 2023 musí mít všechny odborové organizace evidované v OSZSP ČR datovou schránku.