Ústecká KR – plnění programu OS

Krajská rada Ústeckého kraje je pětičlenná a jejími členkami jsou: Adriena Šípová (předsedkyně krajské rady), Alena Wilhelmová (místopředsedkyně krajské rady), Bc. Jana Hozáková, Kateřina Klement Křížová a Hana Michálková. Krajská rada převážně řešila zvýšení mezd a zajištění sociálních podmínek zaměstnanců nejen v Krajské zdravotní, ale i v sociálních službách. A samozřejmě nesmíme zapomenout na neutěšenou situaci na záchrance v Rumburku, která nastala nefunkčností nemocnice v Rumburku.

Situace byla řešena při jednání s Krajským úřadem i jednáním s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem.

Krajská rada řešila problematiku v Městské správě sociálních služeb v Mostě, jednání převzal odborový svaz a v celém jednání pokračoval.

Krajská rada řešila problematiku Podřipské nemocnice s poliklinikou Roudnice nad Labem při rozporech spoluvlastníků, jeden z vlastníků se na krajskou radu obrátil o pomoc, ale jednání bylo na návrh odborové organizace této nemocnice ukončeno, nemocnice byla po soudním jednání prodána společnosti Penta.

Předávání informací z pravidelných jednání Komise sociální a zdravotní Rady Ústeckého kraje je pravidelně projednáváno a krajská rada se opakovaně zabývala situací v zařízeních sociálních služeb a v Lužické nemocnici v Rumburku. Sledovali jsme také připojení litoměřické nemocnice do Krajské zdravotní, a. s.

Činnost krajské rady byla ovlivněna pandemií COVID-19 a jednotlivé členky krajské rady jednaly podle pracovních možností telefonicky přímo a samostatně s organizacemi a jednotlivci. Epidemie COVID-19 znamenala obrovskou zátěž pro krajskou hygienickou stanici a zdravotní ústav. Pro zaměstnance to byl neskutečný pracovní kolotoč, na který nebyl nikdo připraven, ale vše velice dobře zvládli, pracovali 7 dní v týdnu 12 hodin denně.

Krajská tripartita nebyla v Ústeckém kraji zavedena. Krajská rada několikrát jednala přímo se zástupci Ústeckého kraje, a to s hejtmanem a jeho náměstky i zástupci magistrátů měst.

Členky krajské rady průběžně jednaly s odborovými organizacemi v oblastech jejich působení. Hlavní problematika však byla v organizacích Krajské zdravotní, a to nejen v mzdové oblasti, ale i celé šíři sociálního zabezpečení zaměstnanců. Celkem nadstandardní bylo jednání s odborovou organizací v Městské správě sociálních služeb v Mostě a organizací záchranné služby Rumburk a rumburské nemocnice. Na jednání krajské rady byl přizván a zúčastnil se předseda odborové organizace Nemocnice Litoměřice.

Krajská rada pracuje ve stejném složení a schází se pravidelně dle plánovaných termínů. Po ukončení covidové situace se všechna pracoviště vrátila k normálnímu režimu a pokračují ve své původní náročné činnosti. Hygienické stanice už netrasují, v nemocnicích jsou zrušena některá odběrová místa, v sociálních službách zatím nedochází k žádným omezením.

Aktuality 18. 10. 2022 / 19:27

Zemřel kolega František Hájek

Odborový svaz obdržel smutnou zprávu, že v pátek 7. října zemřel náš kolega Ing. František Hájek.

Aktuality 10. 10. 2022 / 14:01

Ústecká krajská konference OS – 6. 10. 2022

Ústecká krajská konference jednala ve čtvrtek 6. října.

Aktuality 12. 4. 2022 / 13:38

Ústecká porada s vedením OS – 17. 3. 2022

Další porada vedení OS s předsedy a zástupci odborových organizací se uskutečnila 17. března, a to v Ústeckém kraji.