Ústecká krajská konference 14. 10. 2021

Krajská konference Ústeckého kraje se konala ve čtvrtek 14. října 2021 v prostorách Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, která patří do Krajské zdravotní, a. s., jež sdružuje nemocnice v Ústeckém kraji.

Předsedkyně krajské rady Adriana Šípová podrobně seznámila přítomné s prací krajské rady a jednotlivými jednáními za uplynulé období – viz níže jako soubor ke stažení. Připomněla složitou situace na záchrance v Rumburku, v Městské správě sociálních služeb v Mostě, v Podřipské nemocnici s poliklinikou Roudnice nad Labem. Poděkovala předsedkyni Dáše Žitníkové a celému vedení OS za veškeré vyjednávání ohledně odměn za práci při pandemii a Ivaně Břeňkové za vyjednávání v Krajské zdravotní.

Z diskuze delegátů vzešel požadavek do usnesení, aby dotační titul na obnovu psychických a fyzických sil byl pro všechny zaměstnance v lůžkových zdravotnických zařízeních prodloužen, nebo znovu vypsán do konce roku 2022. Cílem tohoto požadavku bylo, aby mohli všichni zdravotničtí pracovníci využít poukazů do lázeňských zařízení. Nyní z důvodů nedostatku personálu, dovolené, zhoršující se epidemické situace a nedostatku míst v lázeňských zařízeních nemohou zdravotničtí pracovníci čerpat tento dotační titul plně. Delegáti se shodli, aby dotační titul na obnovu psychických a fyzických sil byl vypsán i pro zaměstnance hygienické služby, ZZS a pracovníky v sociálních službách v přímé péči. K tomu je potřeba dalších finančních prostředků ze státního rozpočtu.

Foto Vladimír Andrejch

Aktuality 15. 8. 2022 / 18:13

Ústecká KR – plnění programu OS

Zpráva ústecké krajské rady OS o plnění programu OS od VIII. sjezdu odborového svazu do 30. června 2022.

Aktuality 12. 4. 2022 / 13:38

Ústecká porada s vedením OS – 17. 3. 2022

Další porada vedení OS s předsedy a zástupci odborových organizací se uskutečnila 17. března, a to v Ústeckém kraji.

Aktuality 8. 11. 2019 / 8:38

Ústecká krajská konference – 30. 10. 2019

Zástupci odborových organizací z Ústeckého kraje se sešli na krajské konferenci ve středu 30. října v Ústí nad Labem.