V Ostravě se 19. dubna 2012 konal hyde park

Hyde park v Ostravě na Jiráskově náměstí zahájil člen výkonné rady Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Vít Přibylík přesně podle časového rozvrhu v 17.00. Počasí nám tentokrát přálo, ale nepřála nám zcela technika. Ozvučení sice bylo bez problému pro mikrofon, ale měli jsme naplánováno, že nám bude jeden mladý kytarista hrát a zpívat pro oživení písničky od Kryla a pod., jenže toto nám právě aparatura neumožnila. Ale pro příště už je to vyřešeno.

Po úvodních projevech organizátorů a iniciativ v trvání přibližně 30 minut dostali slovo občané. Organizátoři dali dva limity – jednotlivý příspěvek nesměl trvat déle než tři minuty a nesměl propagovat žádnou politickou stranu. Toto všichni vystupující dodrželi a snažili se o co nejkratší vystoupení, protože viděli za sebou řadu dalších.

Z jednotlivých vystoupení lidí vyplynula jejich naštvanost na současnou vládní politiku, politické strany a vládu.

Na náměstí se shromáždilo cca 500 lidí. Dokonce tam přišli za horníky i pánové ve slavnostních hornických uniformách se svými hornickými zástavami. Lidé vyjadřovali nahlas souhlas s jednotlivými řečníky a nesouhlas s vládními reformami.

Mnozí se informovali na sobotní demonstraci v Praze, jak by bylo možno se tam ještě dostat, protože údajně vlaky do Prahy jsou naprosto plné a autobusy už jsou také všechny blokovány, takže ve čtvrtek již nebylo možno z Ostravska objednat ani autobus. Podle možnosti jednotliví zástupci zejména odborových organizaci ještě zaplňovali poslední místa v autobusech a vlacích na demonstraci. Odborový svaz zdravotnictví z ostravského regionu vypravuje do Prahy na demonstraci minimálně 11 autobusů. Nejvíce jede z Opavska, a to Opava 4 (předsedkyně Alena Drexlerová) a Krnov 2 autobusy (paní Rylková), před těmito organizátory je nutné smeknout.

V 18. Vít Přibylík hyde park ukončil, vyzval přítomné, aby sledovali internetové stránky ProAltu, zdravotnických odborů a platformy Stop vládě, kde najdou informace o dalších akcích konaných v rámci republiky, ale i v Ostravě.

Vyzval přítomné k účasti na demonstraci v Praze v sobotu 1. 4. 2012.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj