Vedení OS jednalo s ministryní práce a sociálních věcí Jaroslavou Němcovou

V úterý 6. února se vedení odborového svazu sešlo s ministryní práce a sociálních věcí Ing. Jaroslavou Němcovou. Obsahem jednání byla výměna názorů na situaci v sociálních službách a informace o práci tripartitního pracovního týmu pro sociální politiku.

Ministryně Němcová seznámila vedení OS se svými zkušenostmi z práce ve zdravotnictví a sociálních službách a s náměty na zlepšení fungování sociálních služeb.

Členové vedení OS ministryni seznámili s aktivitami odborů při vyjednávání o navyšování platů a mezd pro zaměstnance a také s aktivitami, které se týkají řešení koncepčních záležitostí – úhrady zdravotní péče v sociálních službách, propojení zdravotní a sociální péče, dotačních řízení atd. Odboráři také připomněli špatnou personální situaci a přetěžování zaměstnanců.

Předsedkyně OS Dagmar Žitníková ministryni Němcovou seznámila s fungováním tripartitního pracovního týmu pro sociální politiku a požádala o stanovení náměstka, který bude za MPSV pracovní tým řídit.

Vedení OS pozvalo ministryni na jednání výkonné rady odborového svazu za účasti členů vedení sekce sociál. Jednání se, po vzájemné dohodě, uskuteční v březnu.

Úplně v závěru jednání předsedkyně OS připomněla bod z volebního programu hnutí ANO, že se zaměstnancům v sociálních službách mají zvýšit do konce volebního období odměny za práci na 150 % jejich současných příjmů.

Paní ministryně přislíbila zvyšování platů a mezd pro zaměstnance v sociálních službách podporu.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...