Výkonná rada OS vyzývá premiéra a vládu k urychlené akci na záchranu nemocnic

Výkonná rada Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR vyzývá premiéra Jiřího Rusnoka, ministra zdravotnictví Martina Holcáta a celou vládu k urychlené akci na záchranu nemocnic. Ve svém usnesení přijatém v úterý 10. září zdůrazňuje, že nemocnice musí obdržet finanční pomoc v co nejkratší době, protože bez ní se v některých regionech začnou kvůli nedostatku cash flow nemocnice zavírat.

Do kritické situace se nemocnice dostaly kvůli sníženým příjmům od zdravotních pojišťoven (úhradová vyhláška) a zvýšené DPH a odborový svaz požaduje, aby vláda co nejrychleji rozhodla o odkupu nedobytných pohledávek pojišťoven nebo o přerozdělení zůstatků zdravotních pojišťoven.

Zároveň vládu vyzývá, aby již nyní začala řešit zajištění provozu nemocnic v příštím roce.

Nezbytné je zvýšit úhrady za tzv. státní pojištěnce, a to minimálně o 100 korun měsíčně a v případě zrušení poplatků od 1. ledna 2014 o 150 korun.

Aktuality 2. 2. 2023 / 8:41

Rok 2022 na pražské ZZS: vytrvalost a přesvědčení o dobré věci

Odborová organizace ZO OSZSP ČR Zdravotnické záchranné služby hlavního města Prahy má nyní 235 členů, tedy více než polovinu zaměstnanců ve výjezdových skupinách a operačním středisku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 12:08

Podporujeme kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR podporuje kolegy odboráře z OS KOVO NEXEN TIRE, kteří v úterý 31. ledna zahájili v souvislosti s kolektivním vyjednáváním stávku.

Aktuality 31. 1. 2023 / 10:49

Podpořili jsme britské odboráře v jejich obraně práva na stávku

Vláda Velké Británie útočí na právo na stávku a navrhuje legislativu, která přitvrdí podmínky pro stávkující odbory veřejných služeb, včetně zdravotnictví.