Výkonná rada OS vyzývá premiéra a vládu k urychlené akci na záchranu nemocnic

Výkonná rada Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR vyzývá premiéra Jiřího Rusnoka, ministra zdravotnictví Martina Holcáta a celou vládu k urychlené akci na záchranu nemocnic. Ve svém usnesení přijatém v úterý 10. září zdůrazňuje, že nemocnice musí obdržet finanční pomoc v co nejkratší době, protože bez ní se v některých regionech začnou kvůli nedostatku cash flow nemocnice zavírat.

Do kritické situace se nemocnice dostaly kvůli sníženým příjmům od zdravotních pojišťoven (úhradová vyhláška) a zvýšené DPH a odborový svaz požaduje, aby vláda co nejrychleji rozhodla o odkupu nedobytných pohledávek pojišťoven nebo o přerozdělení zůstatků zdravotních pojišťoven.

Zároveň vládu vyzývá, aby již nyní začala řešit zajištění provozu nemocnic v příštím roce.

Nezbytné je zvýšit úhrady za tzv. státní pojištěnce, a to minimálně o 100 korun měsíčně a v případě zrušení poplatků od 1. ledna 2014 o 150 korun.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj