Výkonná rada ukončila stávkovou pohotovost odborového svazu

Dagmar Žitníková na jednání výkonné rady v úterý 9. června informovala, že Rada hlavního města Prahy odvolala ředitele pražské ZZS MUDr. Zdeňka Schwarze z funkce. Odborový svaz toto rozhodnutí vítá a připomíná, že vážné problémy na pražské záchrance řešila odborová organizace i odborový svaz již od loňského května. V organizaci byl porušován zákoník práce, vedení záchranky odmítalo vést sociální dialog, chování ředitele vůči zaměstnancům bylo zcela nepřijatelné, a to vše vedlo k velmi stresující atmosféře na pracovišti.

Ze všech výše uvedených důvodů byla odborová organizace pražských záchranářů od 29. ledna 2015 ve stávkové pohotovosti.

V úterý 12. května pražské záchranáře podpořil vyhlášením stávkové pohotovosti celý Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR. Měl podporu také ostatních odborových svazů sdružených v Českomoravské konfederaci odborových svazů.

Odborový svaz proto vítá, že představitelé Prahy uznali, že situace na záchrance byla nadále neudržitelná, protože kvůli chování ředitele lidé pracují ve velkém stresu, záchranka má nedostatek zaměstnanců. Rozhodnutí Rady hlavního města Prahy je také jednoznačně krokem k personální stabilizaci a zabrání tomu, aby zkušení a kvalifikovaní profesionálové ze záchranky odešli. Rozhodnutí Rady hlavního města Prahy jednoznačně přispěje ke zklidnění situace a vytvoření standardních pracovních podmínek.

Odborový svaz je přesvědčen, že nový ředitel bude dbát na dodržování zákoníku práce i kolektivní smlouvy a povede se zástupci zaměstnanců sociální dialog.

Výkonná rada přijala usnesení o ukončení stávkové pohotovosti OSZSP ČR:

● Výkonná rada Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR ukončuje stávkovou pohotovost vyhlášenou dne 12. května 2015 na podporu požadavku ZO ZZS HMP odvolat MUDr. Zdeňka Schwarze z funkce ředitele ZZS HMP.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...