Výkonná rada v březnu

Kvůli úternímu jednání Sněmu Českomoravské konfederace odborových svazů bylo jednání výkonné rady OS přesunuto na pondělí 7. března. Protože v ústředí OS i v řadách členů výkonné rady došlo k několika onemocnění covidem a jinými virózami, bylo o víkendu rozhodnuto, že jednání se bude konat v on-line režimu.

Předsedkyně OS Dagmar Žitníková podrobně seznámila s jednáními, která OS vedl ve snaze, aby členové vlády pochopili, jak závažné důsledky mohou přinést finanční škrty ve zdravotnictví, k nimž došlo při úpravách návrhu státního rozpočtu. Jednání nebyla úspěšná, stejně jako dopisy na toto téma, které odborový svaz zaslal politikům.

Lubomír Francl informoval o prvních třech poradách vedení odborového svazu s předsedy odborových organizací nebo jejich zástupci.

Předsedkyně dozorčí rady OS Soňa Vytisková seznámila s jednáním dozorčí rady a s náměty jejích členů.

Členové výkonné rady informovali o situaci v regionech, především o postupu kolektivního vyjednávání a o projednávání návrhů dokumentů připravovaných pro sjezd odborového svazu.

Výkonná rada vyjádřila svoji solidaritu s lidmi postiženými válkou na Ukrajině a podpořila Globální den solidarity s Ukrajinou vyhlášený na 15. března Evropskou odborovou konfederací (EOK, ETUC) a celosvětovou Mezinárodní odborovou konfederací (ITUC).

Výkonná rada OS schválila jako mimorozpočtový výdaj příspěvek ve výši 2000 euro na podporu ukrajinských odborů do fondu solidarity založeného ITUC a ETUC. Peníze z tohoto fondu budou využity na pomoc odborářům a dalším zaměstnancům prchajícím ze země, tedy na jídlo, přístřeší atd.

Aktuality 14. 11. 2022 / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 20. 10. 2022 / 10:19

Výkonná rada v říjnu

V pondělí 17. října odpoledne se členové výkonné rady a dozorčí rady OS společně zabývali přípravami na IX. sjezd, který se bude konat ve dnech 10. a 11. listopadu.

Aktuality 10. 9. 2022 / 18:43

Výkonná rada v září

Společné jednání výkonné rady a dozorčí rady odborového svazu začalo v pondělí 5. září odpoledne.