Výkonná rada v dubnu

Výkonná rada odborového svazu na svém jednání v úterý 12. dubna zhodnotila březnové porady předsedů a dalších zástupců odborových organizací s vedením odborového svazu a zabývala se přípravou setkání s kolegy z výkonného výboru Slovenského odborového svazu zdravotnictví a sociálních služeb.

Pravidelné každoroční schůzky byly teď na dva roky přerušeny pandemií, na osvědčenou tradici výměny zkušeností naváže setkání, které se uskuteční ve dnech 26. a 27. května v Praze. Před společným jednáním se ve čtvrtek 26. května bude konat samostatné jednání výkonné rady.

Místopředsedkyně OS Jana Hnyková seznámila s jednáním zdravotnické tripartity, které se uskutečnilo v pátek 8. dubna.

Jana Hnyková informovala také o Akčním plánu pro deinstitucionalizaci sociálních služeb pro období 2022–2024 a o dalším aktuálním dění v sociálních službách.

Místopředseda OS Lubomír Francl informoval o jednání Rady ČMKOS, o mezinárodní konferenci na téma Migrace a migranti se zemí střední a východní Evropy, která se konala on-line ve dnech 31. března a 1. dubna, a o semináři na téma posílení evropského dialogu a pracovněprávních vztahů, který se uskuteční ve dnech 26. až 27. dubna v Madridu.

Členové výkonné rady informovali o prvních zkušenostech souvisejících se zaměstnáním zdravotníků z Ukrajiny, o kolektivním vyjednávání a o aktuálně řešených problémech v krajích, které se nejčastěji týkají nedostatku zaměstnanců všech profesí v nemocnicích i na zdravotnických záchranných službách. Diskutovalo se také o problémech spojených s transformací hygienické služby či se změnami v sociálních službách.

Výkonná rada podpořila záměr ČMKOS uspořádat mítink Konec levné práce, a to tentokrát už v červnu.

Aktuality 7. 6. 2022 / 13:02

Po dvouleté přestávce jsme se sešli se slovenskými kolegy

Po dvou letech jsme konečně mohli uskutečnit společné jednání výkonné rady a dozorčí rady našeho odborového svazu a výkonného výboru Slovenského odborového svazu zdravotnictví a sociálních služeb.

Aktuality 27. 5. 2022 / 12:13

Výkonná rada v květnu

Vzhledem k následujícímu setkání se slovenskými kolegy nejednala výkonná rada OS v obvyklém druhém týdnu v měsíci, ale ve čtvrtek 26. května dopoledne společně s dozorčí radou OS.

Aktuality 9. 3. 2022 / 18:59

Výkonná rada v březnu

Kvůli úternímu Sněmu Českomoravské konfederace odborových svazů bylo jednání výkonné rady OS přesunuto na pondělí 7. března.