Výkonná rada v dubnu

Jednání výkonné rady se konalo 10. dubna v Kolíně před společným jednáním členů krajských rad, výkonné rady, dozorčí rady a regionálních manažerů a šlo o společné jednání s výkonnou radou. Protože aktuální informace z resortů a informace o situaci v regionech a o vývoji kolektivních vyjednávání byla tématem následujícího společného jednání, trvala tentokrát chůze výkonné a dozorčí rady pouze jeden a půl hodiny.

Z aktuálních problémů se probírala především patová situace ve vyjednávání kolektivní smlouvy vyššího stupně pro nemocnice, protože všechny asociace nemocnic tvrdí, že nejsou organizacemi zaměstnavatelů. Odborový svaz stále hledá cestu z této situace a dělá vše pro to, aby se podařilo kolektivní smlouvu vyššího stupně uzavřít.

Předsedkyně Dagmar Žitníková informovala o důležitých jednáních, která odborový svaz v nadcházejícím období povede.

Velkou diskusi členů výkonné i dozorčí rady vzbudila skutečnost, že se kvůli snížení rozpočtové částky na sportovní hry nebude letos konat velmi oblíbený turnaj v kuželkách. Zdůraznili, že záměrem této úspory svazových finančních prostředků nebylo zrušit jeden ze dvou turnajů, ale uspořádat oba turnaje se zvýšenou finanční spoluúčastí účastníků turnaje. Letos už není možné situaci napravit a turnaj v kuželkách uspořádat, v příštím roce by se ale měl znovu konat.

Foto autorka

Aktuality 7. 6. 2022 / 13:02

Po dvouleté přestávce jsme se sešli se slovenskými kolegy

Po dvou letech jsme konečně mohli uskutečnit společné jednání výkonné rady a dozorčí rady našeho odborového svazu a výkonného výboru Slovenského odborového svazu zdravotnictví a sociálních služeb.

Aktuality 27. 5. 2022 / 12:13

Výkonná rada v květnu

Vzhledem k následujícímu setkání se slovenskými kolegy nejednala výkonná rada OS v obvyklém druhém týdnu v měsíci, ale ve čtvrtek 26. května dopoledne společně s dozorčí radou OS.

Aktuality 12. 4. 2022 / 15:23

Výkonná rada v dubnu

Výkonná rada OS na svém jednání v úterý 12. dubna zhodnotila březnové porady předsedů a dalších zástupců odborových organizací s vedením odborového svazu a zabývala se přípravou setkání se slovenskými kolegy.