Výkonná rada v dubnu

Jednání výkonné rady se konalo 10. dubna v Kolíně před společným jednáním členů krajských rad, výkonné rady, dozorčí rady a regionálních manažerů a šlo o společné jednání s výkonnou radou. Protože aktuální informace z resortů a informace o situaci v regionech a o vývoji kolektivních vyjednávání byla tématem následujícího společného jednání, trvala tentokrát chůze výkonné a dozorčí rady pouze jeden a půl hodiny.

Z aktuálních problémů se probírala především patová situace ve vyjednávání kolektivní smlouvy vyššího stupně pro nemocnice, protože všechny asociace nemocnic tvrdí, že nejsou organizacemi zaměstnavatelů. Odborový svaz stále hledá cestu z této situace a dělá vše pro to, aby se podařilo kolektivní smlouvu vyššího stupně uzavřít.

Předsedkyně Dagmar Žitníková informovala o důležitých jednáních, která odborový svaz v nadcházejícím období povede.

Velkou diskusi členů výkonné i dozorčí rady vzbudila skutečnost, že se kvůli snížení rozpočtové částky na sportovní hry nebude letos konat velmi oblíbený turnaj v kuželkách. Zdůraznili, že záměrem této úspory svazových finančních prostředků nebylo zrušit jeden ze dvou turnajů, ale uspořádat oba turnaje se zvýšenou finanční spoluúčastí účastníků turnaje. Letos už není možné situaci napravit a turnaj v kuželkách uspořádat, v příštím roce by se ale měl znovu konat.

Foto autorka

Aktuality 13. 1. 2023 / 21:23

Členové výkonné a dozorčí rady OS jednali s ministrem Válkem

Hodinu a půl diskutovali v pondělí 9. ledna odpoledne členové výkonné rady odborového svazu a členové dozorčí rady odborového svazu s ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem a jeho kolegy.

Aktuality 13. 1. 2023 / 21:18

Výkonná rada v lednu

Vzhledem k bohatému programu bylo první jednání výkonné rady v roce 2023 dvoudenní.

Aktuality 12. 1. 2023 / 19:58

Výkonná rada v prosinci

V pondělí 12. prosince se na společné schůzce sešli členové nové a bývalé výkonné rady a členové nové a bývalé dozorčí rady odborového svazu.