Výkonná rada v listopadu

Výkonná rada na svém listopadovém jednání schválila rozpočet odborového svazu na rok 2022. Projednáváním plnění rozpočtu odborového svazu v letošním roce a přípravou rozpočtu OS na rok 2022 se výkonná rada a dozorčí rada OS na společném jednání zabývaly ve středu 3. listopadu odpoledne a ve čtvrtek 4. listopadu ráno.

Z několikahodinové diskuse vyplynulo, že v příštím roce před sjezdem odborového svazu bude třeba v odborových organizacích důkladně projednat, jak si členové OS představují fungování svazu a jeho ekonomické zajištění v dalších letech. Zda dají přednost snižování nákladů, tedy omezování současného rozsahu činnosti, nebo zvyšování příjmů. Toho jde docílit získáním dostatečného počtu nových členů nebo zvýšením příspěvků na činnost odborového svazu.

Vedení OS pro tuto mimořádně důležitou diskusi připraví analýzy, jak nákladný je v jednotlivých částech servis, který nyní ústředí OS organizacím a členům zajišťuje, jak se za posledních deset let zvýšily příspěvky na činnost ústředí OS a jak se za těchto deset let zvýšily platy a mzdy ve zdravotnictví a v sociálních službách. Přesněji řečeno, jak vysoké zvýšení platů a mezd se podařilo odborovému svazu dosáhnout, protože bez jeho vytrvalého tlaku by k žádnému zvýšení nedošlo. Každá koruna, kterou zaměstnanci sociálních služeb a zdravotnictví dostali navíc, musel odborový svaz tvrdě vybojovat.

Výkonná rada poté ve čtvrtek na samostatném jednání probrala harmonogram práce v příštím roce, seznámila se s aktuálním děním ve zdravotnictví a v sociálních službách, s posledním jednáním dozorčí rady a s informacemi jednotlivých členů o situaci v regionech.

Výkonná rada jmenovala novou členku výboru sekce nelékařských zdravotnických pracovníků Bc. Gabrielu Sýkorovou a novou členku výboru sekce zdravotnických záchranných služeb Pavlu Floriánovou.

Aktuality 10. 9. 2022 / 18:43

Výkonná rada v září

Společné jednání výkonné rady a dozorčí rady odborového svazu začalo v pondělí 5. září odpoledne.

Aktuality 14. 7. 2022 / 14:45

Výkonná rada v červenci

Protože výkonná rada odborového svazu v červnu nejednala, byla její červencová schůze dvoudenní. V pondělí 11. července jí předcházelo jednání ekonomické komise OS.

Aktuality 7. 6. 2022 / 13:02

Po dvouleté přestávce jsme se sešli se slovenskými kolegy

Po dvou letech jsme konečně mohli uskutečnit společné jednání výkonné rady a dozorčí rady našeho odborového svazu a výkonného výboru Slovenského odborového svazu zdravotnictví a sociálních služeb.