Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu odborového svazu se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu. Hlavním tématem bylo doladění detailů souvisejících se sjezdem.

Členové výkonné a dozorčí rady znovu prošli podrobný itinerář sjezdu, jehož bezproblémové zvládnutí je velmi důležité, protože tentokrát není sjezd třídenní jako dříve, ale pouze dvoudenní.

Členové výkonné rady diskutovali o záměru ministra zdravotnictví Vlastimila Válka zavést nadstandardy spojené s rozdělením péče na dvě různé kvality péče, o záměru Jihomoravského kraje přeměnit nemocnice příspěvkové organizace na jednu akciovou společnost, o výjezdech zdravotnické záchranné služby do pobytových zařízení sociálních služeb a o dalších aktuálních problémech.

Vedoucí právního a sociálního oddělení OS Ivana Břeňková poděkovala za nominace, které dostala z krajů na funkci místopředsedkyně OS, a sdělila, že se o tuto funkci nebude ucházet.

V pátek 9. prosince se v Bruselu uskuteční demonstrace proti komercionalizaci veřejných služeb, bližší detaily zatím nejsou známy.

Příští jednání se bude konat 12. a 13. prosince a sejdou se na něm členové dosavadní výkonné a dozorčí rady a členové nově zvolené výkonné a dozorčí rady.

Aktuality 13. 1. 2023 / 21:23

Členové výkonné a dozorčí rady OS jednali s ministrem Válkem

Hodinu a půl diskutovali v pondělí 9. ledna odpoledne členové výkonné rady odborového svazu a členové dozorčí rady odborového svazu s ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem a jeho kolegy.

Aktuality 13. 1. 2023 / 21:18

Výkonná rada v lednu

Vzhledem k bohatému programu bylo první jednání výkonné rady v roce 2023 dvoudenní.

Aktuality 12. 1. 2023 / 19:58

Výkonná rada v prosinci

V pondělí 12. prosince se na společné schůzce sešli členové nové a bývalé výkonné rady a členové nové a bývalé dozorčí rady odborového svazu.