Výkonná rada v únoru

Členové výkonné rady OS se na jednání v úterý 13. února zabývali nadcházejícím Sněmem ČMKOS, který se uskuteční 20. března, a VII. sjezdem ČMKOS, který se bude konat ve dnech 27. a 28. dubna. Jednohlasně za odborový svaz podpořili, aby vedení ČMKOS pokračovalo v příštím období v práci ve stejném složení, tedy předseda Josef Středula, místopředsedkyně Radka Sokolová a místopředseda Vít Samek.

Výkonná rada projednávala vývoj a využívání programu členské evidence TREWIS a využívání Zajišťovacího fondu. Schválila změny se Statutu, které o 100 Kč zvyšují dar při ošetřování člena rodiny a o 500 Kč dar při narození dítěte. Změny jsou platné od 1. února.

Výkonná rada se zabývala přípravou na jarní porady v regionech a na společné jednání se slovenskými kolegy, které se uskuteční v květnu v Rožnově pod Radhoštěm. Věnovala se také přípravě sjezdu odborového svazu a svazových dokumentů.

Místopředseda Lubomír Francl informoval o schůzce s ministryní práce a sociálních věcí Jaroslavou Němcovou a o dalším jednání s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem. Uskutečnit by se mělo 19. února a hlavním tématem budou problémy s desetiprocentním zvýšením základních mezd v nemocnicích. Jednání odborového svazu s prezidentem Unie zaměstnavatelských svazů ČR Jiřím Horeckým o kolektivní smlouvě vyššího stupně pro sociální služby je plánované na 22. února.

Místopředsedkyně Ivana Břeňková informovala o akcích Evropské federace odborových svazů (EPSU) zaměřených proti násilí na pracovišti i v domácnosti.

Jednotliví členové výkonné rady seznámili s tím, jak dopadlo v nemocnicích, sociálních službách a v dalších zařízeních zvyšování platů a mezd a jak se vyvíjí kolektivní vyjednávání. Probírala se také pokračující transformace sociálních služeb a uvažované změny ve fungování nemocnic v některých krajích.

Foto autorka

Aktuality 7. 6. 2022 / 13:02

Po dvouleté přestávce jsme se sešli se slovenskými kolegy

Po dvou letech jsme konečně mohli uskutečnit společné jednání výkonné rady a dozorčí rady našeho odborového svazu a výkonného výboru Slovenského odborového svazu zdravotnictví a sociálních služeb.

Aktuality 27. 5. 2022 / 12:13

Výkonná rada v květnu

Vzhledem k následujícímu setkání se slovenskými kolegy nejednala výkonná rada OS v obvyklém druhém týdnu v měsíci, ale ve čtvrtek 26. května dopoledne společně s dozorčí radou OS.

Aktuality 12. 4. 2022 / 15:23

Výkonná rada v dubnu

Výkonná rada OS na svém jednání v úterý 12. dubna zhodnotila březnové porady předsedů a dalších zástupců odborových organizací s vedením odborového svazu a zabývala se přípravou setkání se slovenskými kolegy.