Výkonná rada v únoru

Členové výkonné rady OS se na jednání v úterý 13. února zabývali nadcházejícím Sněmem ČMKOS, který se uskuteční 20. března, a VII. sjezdem ČMKOS, který se bude konat ve dnech 27. a 28. dubna. Jednohlasně za odborový svaz podpořili, aby vedení ČMKOS pokračovalo v příštím období v práci ve stejném složení, tedy předseda Josef Středula, místopředsedkyně Radka Sokolová a místopředseda Vít Samek.

Výkonná rada projednávala vývoj a využívání programu členské evidence TREWIS a využívání Zajišťovacího fondu. Schválila změny se Statutu, které o 100 Kč zvyšují dar při ošetřování člena rodiny a o 500 Kč dar při narození dítěte. Změny jsou platné od 1. února.

Výkonná rada se zabývala přípravou na jarní porady v regionech a na společné jednání se slovenskými kolegy, které se uskuteční v květnu v Rožnově pod Radhoštěm. Věnovala se také přípravě sjezdu odborového svazu a svazových dokumentů.

Místopředseda Lubomír Francl informoval o schůzce s ministryní práce a sociálních věcí Jaroslavou Němcovou a o dalším jednání s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem. Uskutečnit by se mělo 19. února a hlavním tématem budou problémy s desetiprocentním zvýšením základních mezd v nemocnicích. Jednání odborového svazu s prezidentem Unie zaměstnavatelských svazů ČR Jiřím Horeckým o kolektivní smlouvě vyššího stupně pro sociální služby je plánované na 22. února.

Místopředsedkyně Ivana Břeňková informovala o akcích Evropské federace odborových svazů (EPSU) zaměřených proti násilí na pracovišti i v domácnosti.

Jednotliví členové výkonné rady seznámili s tím, jak dopadlo v nemocnicích, sociálních službách a v dalších zařízeních zvyšování platů a mezd a jak se vyvíjí kolektivní vyjednávání. Probírala se také pokračující transformace sociálních služeb a uvažované změny ve fungování nemocnic v některých krajích.

Foto autorka

Aktuality 14. 11. 2022 / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 20. 10. 2022 / 10:19

Výkonná rada v říjnu

V pondělí 17. října odpoledne se členové výkonné rady a dozorčí rady OS společně zabývali přípravami na IX. sjezd, který se bude konat ve dnech 10. a 11. listopadu.

Aktuality 10. 9. 2022 / 18:43

Výkonná rada v září

Společné jednání výkonné rady a dozorčí rady odborového svazu začalo v pondělí 5. září odpoledne.