Výkonná rada v únoru: Jsme ve stávkové pohotovosti!

Na základě vyhodnocení aktuální situace ve zdravotnictví, v sociálních službách a dalších veřejných službách vyhlásila výkonná rada Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR, která je nejvyšším orgánem OS mezi sjezdy, v úterý 8. února 2022 stávkovou pohotovost OS na protest proti záměru vlády snížit finanční prostředky na zajištění zdravotnictví a dalších veřejných služeb a veřejné správy.

Vyhlášení stávkové pohotovosti předcházely na úterním zasedání výkonné rady podrobné informace členů vedení odborového svazu o jednáních, které byla vedena s jednotlivými členy vlády i na tripartitní úrovni. Tématem těchto jednání bylo pro odbory nepřijatelné zmrazení platů části zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy, záměr vlády snižovat počty zaměstnanců hygienické služby a snižovat výdaje na její provoz a informace médií o uvažovaném snížení plateb státu za státní pojištěnce.

Členové výkonné rady informovali o situaci v regionech, o dopadech vládních rozhodnutí na situaci zaměstnanců, o nespokojenosti zaměstnanců. Věnovali se také kolektivnímu vyjednávaní a dalším záležitostem, které aktuálně řeší odborové organizace.

S jednáním dozorčí rady odborového svazu seznámila její předsedkyně Soňa Vytisková.

V pondělí 7. února odpoledne se na společném jednání výkonná a dozorčí rada odborového svazu zabývaly přípravou materiálů na sjezd OS.

Aktuality 10. 9. 2022 / 18:43

Výkonná rada v září

Společné jednání výkonné rady a dozorčí rady odborového svazu začalo v pondělí 5. září odpoledne.

Aktuality 14. 7. 2022 / 14:45

Výkonná rada v červenci

Protože výkonná rada odborového svazu v červnu nejednala, byla její červencová schůze dvoudenní. V pondělí 11. července jí předcházelo jednání ekonomické komise OS.

Aktuality 7. 6. 2022 / 13:02

Po dvouleté přestávce jsme se sešli se slovenskými kolegy

Po dvou letech jsme konečně mohli uskutečnit společné jednání výkonné rady a dozorčí rady našeho odborového svazu a výkonného výboru Slovenského odborového svazu zdravotnictví a sociálních služeb.