Výkonná rada v únoru: Jsme ve stávkové pohotovosti!

Na základě vyhodnocení aktuální situace ve zdravotnictví, v sociálních službách a dalších veřejných službách vyhlásila výkonná rada Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR, která je nejvyšším orgánem OS mezi sjezdy, v úterý 8. února 2022 stávkovou pohotovost OS na protest proti záměru vlády snížit finanční prostředky na zajištění zdravotnictví a dalších veřejných služeb a veřejné správy.

Vyhlášení stávkové pohotovosti předcházely na úterním zasedání výkonné rady podrobné informace členů vedení odborového svazu o jednáních, které byla vedena s jednotlivými členy vlády i na tripartitní úrovni. Tématem těchto jednání bylo pro odbory nepřijatelné zmrazení platů části zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy, záměr vlády snižovat počty zaměstnanců hygienické služby a snižovat výdaje na její provoz a informace médií o uvažovaném snížení plateb státu za státní pojištěnce.

Členové výkonné rady informovali o situaci v regionech, o dopadech vládních rozhodnutí na situaci zaměstnanců, o nespokojenosti zaměstnanců. Věnovali se také kolektivnímu vyjednávaní a dalším záležitostem, které aktuálně řeší odborové organizace.

S jednáním dozorčí rady odborového svazu seznámila její předsedkyně Soňa Vytisková.

V pondělí 7. února odpoledne se na společném jednání výkonná a dozorčí rada odborového svazu zabývaly přípravou materiálů na sjezd OS.

Aktuality 13. 1. 2023 / 21:23

Členové výkonné a dozorčí rady OS jednali s ministrem Válkem

Hodinu a půl diskutovali v pondělí 9. ledna odpoledne členové výkonné rady odborového svazu a členové dozorčí rady odborového svazu s ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem a jeho kolegy.

Aktuality 13. 1. 2023 / 21:18

Výkonná rada v lednu

Vzhledem k bohatému programu bylo první jednání výkonné rady v roce 2023 dvoudenní.

Aktuality 12. 1. 2023 / 19:58

Výkonná rada v prosinci

V pondělí 12. prosince se na společné schůzce sešli členové nové a bývalé výkonné rady a členové nové a bývalé dozorčí rady odborového svazu.