Výkonná rada v září

Společné jednání výkonné rady a dozorčí rady odborového svazu začalo v pondělí 5. září odpoledne a následovalo po protestním mítinku ČMKOS Proti chudobě, jehož se členové výkonné a dozorčí rady zúčastnili. Jednání se do večerních hodin zabývalo přípravou IX. sjezdu odborového svazu a podrobně se na něm diskutovalo o všech návrzích na změny a doplnění stanov a dalších dokumentů odborového svazu.

V úterý 6. září již jednaly výkonná a dozorčí rada samostatně. Výkonná rada navázala na mimořádné on-line jednání 18. srpna, které se zabývalo přípravou protestního mítinku Proti chudobě a dalšími zvažovanými protestními akcemi odborů. V diskusi zaznělo, že situace se zvyšujícími se cenami energií a celkově zdražováním dopadá na členy odborového svazu velmi tíživě, zároveň je ovšem vzhledem k jejich situaci na pracovišti a nedostatku kolegů velmi těžké se na jakoukoliv protestní akci uvolnit ze směny či si směnu s někým z kolegů vyměnit. Všichni jsou přetížení a odpracovávají obrovské množství přesčasů. To platí i pro demonstraci „5 minut po dvanácté“ svolanou Radou ČMKOS na sobotu 8. října do Prahy na Václavské náměstí. Také na tento termín jsou ve zdravotnictví i v sociálních službách směny již rozepsány.

Vedení OS podrobně informovalo o vývoji platových jednání, o vážných hrozbách skrytých v návrhu státního rozpočtu a o dalším aktuálním dění ve zdravotnictví a sociálních službách. Členové výkonné rady informovali o dění v regionech a o přípravě na krajské konference. S posledním jednáním dozorčí rady seznámila její předsedkyně Soňa Vytisková.

Aktuality 14. 7. 2022 / 14:45

Výkonná rada v červenci

Protože výkonná rada odborového svazu v červnu nejednala, byla její červencová schůze dvoudenní. V pondělí 11. července jí předcházelo jednání ekonomické komise OS.

Aktuality 7. 6. 2022 / 13:02

Po dvouleté přestávce jsme se sešli se slovenskými kolegy

Po dvou letech jsme konečně mohli uskutečnit společné jednání výkonné rady a dozorčí rady našeho odborového svazu a výkonného výboru Slovenského odborového svazu zdravotnictví a sociálních služeb.

Aktuality 27. 5. 2022 / 12:13

Výkonná rada v květnu

Vzhledem k následujícímu setkání se slovenskými kolegy nejednala výkonná rada OS v obvyklém druhém týdnu v měsíci, ale ve čtvrtek 26. května dopoledne společně s dozorčí radou OS.