Výkonná rada v září

Společné jednání výkonné rady a dozorčí rady odborového svazu začalo v pondělí 5. září odpoledne a následovalo po protestním mítinku ČMKOS Proti chudobě, jehož se členové výkonné a dozorčí rady zúčastnili. Jednání se do večerních hodin zabývalo přípravou IX. sjezdu odborového svazu a podrobně se na něm diskutovalo o všech návrzích na změny a doplnění stanov a dalších dokumentů odborového svazu.

V úterý 6. září již jednaly výkonná a dozorčí rada samostatně. Výkonná rada navázala na mimořádné on-line jednání 18. srpna, které se zabývalo přípravou protestního mítinku Proti chudobě a dalšími zvažovanými protestními akcemi odborů. V diskusi zaznělo, že situace se zvyšujícími se cenami energií a celkově zdražováním dopadá na členy odborového svazu velmi tíživě, zároveň je ovšem vzhledem k jejich situaci na pracovišti a nedostatku kolegů velmi těžké se na jakoukoliv protestní akci uvolnit ze směny či si směnu s někým z kolegů vyměnit. Všichni jsou přetížení a odpracovávají obrovské množství přesčasů. To platí i pro demonstraci „5 minut po dvanácté“ svolanou Radou ČMKOS na sobotu 8. října do Prahy na Václavské náměstí. Také na tento termín jsou ve zdravotnictví i v sociálních službách směny již rozepsány.

Vedení OS podrobně informovalo o vývoji platových jednání, o vážných hrozbách skrytých v návrhu státního rozpočtu a o dalším aktuálním dění ve zdravotnictví a sociálních službách. Členové výkonné rady informovali o dění v regionech a o přípravě na krajské konference. S posledním jednáním dozorčí rady seznámila její předsedkyně Soňa Vytisková.

Aktuality 13. 1. 2023 / 21:23

Členové výkonné a dozorčí rady OS jednali s ministrem Válkem

Hodinu a půl diskutovali v pondělí 9. ledna odpoledne členové výkonné rady odborového svazu a členové dozorčí rady odborového svazu s ministrem zdravotnictví Vlastimilem Válkem a jeho kolegy.

Aktuality 13. 1. 2023 / 21:18

Výkonná rada v lednu

Vzhledem k bohatému programu bylo první jednání výkonné rady v roce 2023 dvoudenní.

Aktuality 12. 1. 2023 / 19:58

Výkonná rada v prosinci

V pondělí 12. prosince se na společné schůzce sešli členové nové a bývalé výkonné rady a členové nové a bývalé dozorčí rady odborového svazu.