Vyšlo nařízení vlády zvyšující platové tarify

Ve Sbírce zákonů vyšla v úterý 23. listopadu 2021 novela nařízení vlády, kterou se zvyšují platové tarify.

Nové nařízení vlády (viz níže jako soubor ke stažení) má č. 420/2021 Sb., a mění nejen nařízení vlády č. 341/2017 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě (odměňování v příspěvkových organizacích), ale také nařízení vlády č. 304/2014 Sb., o platových poměrech státních zaměstnanců, ve znění pozdějších předpisů (v našem odborovém svazu hygienici).

O tom, aby předmětná nařízení nebyla zrušena a aby se zaměstnanci dočkali alespoň minimálního zvýšení, budeme jednat s novou vládou ihned po jejím ustavení.

V novele nařízení vlády došlo bohužel k rozdělení tabulek pro pracovníky v přímé péči v sociálních službách a sociální pracovníky, kteří jsou v novele uvedeni v příloze č. 2, a zdravotnické pracovníky, kteří jsou nyní uvedeni v příloze č. 3.

Kolegové z akciovek, nezapomínejte, že platy táhnou mzdy.

Vedení odborového svazu děkuje za vaši práci a přeje všem hodně zdraví, sil a výdrže.

Aktuality 25. 11. 2021 / 10:00

Vzory kolektivních smluv i úhradová vyhláška už jsou k dispozici

Odborový svaz také letos připravil aktualizované vzory kolektivních smluv, a to jak pro příspěvkové organizace, tak pro obchodní společnosti, a 29. října je elektronicky rozeslal do odborových organizací.

Aktuality 19. 11. 2021 / 8:11

PŘIDEJ SE K NÁM!

Každý někam patří. Patřit mezi odboráře je chytré, výhodné a fajn. Přidej se k nám i ty! Když se v ...

Aktuality 15. 11. 2021 / 13:20

Termín pro odměny byl kvůli uznávání nemoci COVID-19 posunutý

Ministerstvo zdravotnictví vzhledem k velkému objemu nevyřízených žádostí o uznání nemoci COVID-19 jako nemoci z povolání rozšířilo období dotačního programu na odměny pro zaměstnance lůžkových zdravotnických zařízení i na rok 2022.