Zájezd do Benátek se odborářům z teplických lázní vydařil

Naše odborová organizace pořádá pro své členy zájezdy za kulturními zážitky. Navštěvujeme například různé muzikály, jezdíme na pěkná místa u nás i v zahraničí. Naposledy jsme se ve dnech 18. – 21. května letošního roku vydali do Benátek.

Zájezdu předcházela pečlivá příprava – byly vybírány nejvhodnější varianty jak z hlediska programu, tak i z hlediska ceny. Do Benátek se vydala 43členná skupina zaměstnanců a jejich rodinných příslušníků, pozváni byli také důchodci, kteří dříve v naší společnosti pracovali.

Na zájezd jsme se vydali autokarem ve čtvrtek vpodvečer, návrat se konal v neděli dopoledne. Během pobytu v Benátkách jsme navštívili řadu míst, o kterých řada z nás věděla jen z televize nebo z prospektů. Úžasné náměstí sv. Marka s Dóžecím palácem a s nepostradatelnými holuby, Most vzdechů, proslulá benátská tržnice, kostely, galerie, gondoly, projížďka po Canal Grande – to je jen stručný výčet navštívených míst.

Navštívili jsme také známé ostrovy Burano (ostrov krajek) a Murano (ostrov sklářů), odkud si mnozí z nás odvezli pěkný suvenýr jako upomínku. Na Muranu jsme měli možnost jít na exkurzi do pravé vyhlášené muranské sklárny.

Ochutnali jsme také typickou italskou kuchyni. A nikomu z nás, myslím, nevadil lehounký italský deštík.

Zájezd se podle účastníků vydařil, a to také díky perfektnímu výkonu naší průvodkyně, ale i řidičů, kteří nás bezpečně a rychle přepravovali. Kromě krásných zážitků nám zůstalo i několik fotografií, o které se s vámi rádi podělíme.

Již nyní uvažujeme, kam se podíváme příště.

Foto autorka

Aktuality 16. 7. 2022 / 11:20

Navštívili jsme nemocnice v Rokycanech a v Písku

V pátek 13. května jsme vyrazili do nemocnic v Rokycanech a v Písku.

Aktuality 7. 7. 2022 / 9:33

O odborech v Rehabilitačním ústavu Brandýs nad Orlicí

Chtěla bych touto cestou poděkovat zástupkyním odborové organizace OSZSP ČR Rehabilitační ústav Brandýs nad Orlicí.

Aktuality 2. 6. 2022 / 19:59

Na pražské ZZS se nám osvědčila vytrvalost a orientace v legislativě

Na ZZS hlavního města Prahy pracuji 23 let. Nejdříve jako řidič tzv. převozové služby, po doplnění zdravotnického vzdělání na distančním studiu jako zdravotnický záchranář.