Zákon o univerzitních nemocnicích se schválit nestihne! Děkujeme za podporu

Členové poslaneckého výboru pro zdravotnictví na svém výjezdním zasedání ve středu 14. června odpoledne v Mikulově opět otevřeli projednávání návrhu zákona o univerzitních nemocnicích. Po bouřlivé diskuzi výbor přijal následující usnesení: Výbor pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR přerušuje projednávání vládního návrhu zákona o univerzitních nemocnicích a o změně některých zákonů (zákon o univerzitních nemocnicích) /sněmovní tisk 1054/ v obecné rozpravě do 30. září 2017“.

Jednání výboru se opět zúčastnili zástupci odborových organizací z fakultních nemocnic, kteří spolu s vedením OS usnesení výboru velmi uvítali. Nyní je zcela evidentní, že zákon nebude v Poslanecké sněmovně ve stávajícím volebním období projednán.

Vedení odborového svazu děkuje všem předsedům a členům výborů odborových organizací z fakultních nemocnic, kteří se zapojili do akcí proti přijetí zákona.

Foto z jednání poslanců v Mikulově Lubomír Francl.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj