Zaměstnavatelé, odbory a zástupci pacientů společně proti likvidaci nemocnic v regionech

V úterý 18. září se sešli zástupci zaměstnanců, zaměstnavatelů a pacientů, aby projednali kritickou situaci ve zdravotnictví, především ohrožení příští existence nemocnic v regionech.

Zástupci Asociace českých a moravských nemocnic, Asociace krajských nemocnic, Národní rady osob se zdravotním postižením, Svazu pacientů, Lékařského odborového klubu-Svazu českých lékařů a Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR shodně konstatovali, že připravované kroky Ministerstva zdravotnictví a vlády významným způsobem poškodí pacienty a zaměstnance. Ministerstvem zdravotnictví a zdravotními pojišťovnami uzavřená memoranda a vládou schválená nařízení zdevastují síť nemocnic, způsobí nedostupnost péče a propouštění zaměstnanců.

Asociace nemocnic, pacientské organizace i zdravotnické odbory se dohodly, že proti rušení nemocnic budou vystupovat společně. Kampaň za záchranu nemocnic v regionech, jejichž nezbytnost a nezastupitelnost dokazují i současné metanolové tragédie, odstartuje první společná tisková konference, která se uskuteční v úterý 25. září pět minut po dvanácté v pražském Hotelu Olšanka.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj