Zaměstnavatelé, odbory a zástupci pacientů společně proti likvidaci nemocnic v regionech

V úterý 18. září se sešli zástupci zaměstnanců, zaměstnavatelů a pacientů, aby projednali kritickou situaci ve zdravotnictví, především ohrožení příští existence nemocnic v regionech.

Zástupci Asociace českých a moravských nemocnic, Asociace krajských nemocnic, Národní rady osob se zdravotním postižením, Svazu pacientů, Lékařského odborového klubu-Svazu českých lékařů a Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR shodně konstatovali, že připravované kroky Ministerstva zdravotnictví a vlády významným způsobem poškodí pacienty a zaměstnance. Ministerstvem zdravotnictví a zdravotními pojišťovnami uzavřená memoranda a vládou schválená nařízení zdevastují síť nemocnic, způsobí nedostupnost péče a propouštění zaměstnanců.

Asociace nemocnic, pacientské organizace i zdravotnické odbory se dohodly, že proti rušení nemocnic budou vystupovat společně. Kampaň za záchranu nemocnic v regionech, jejichž nezbytnost a nezastupitelnost dokazují i současné metanolové tragédie, odstartuje první společná tisková konference, která se uskuteční v úterý 25. září pět minut po dvanácté v pražském Hotelu Olšanka.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...