Zdravotnictví i pacienti jsou v ohrožení, znělo na tiskové konferenci

Českému zdravotnictví hrozí likvidace stávající sítě nemocnic a pacientům omezení poskytované péče, varovali ve čtvrtek 28. června 2012 v Praze na společné mimořádné tiskové konferenci představitelé Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR, Národní rady osob se zdravotním postižením ČR, Svazu pacientů ČR a Lékařského odborového klubu-Svazu českých lékařů.

Varovali před katastrofálními dopady Memoranda, které uzavřeli v předcházejícím týdnu dva náměstci ministra zdravotnictví se zdravotními pojišťovnami. Situaci ve zdravotnictví odboráři i zástupci občanských iniciativ považují za nejkritičtější od roku 2012.

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR, Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, Svaz pacientů ČR a Lékařský odborový klub-Svaz českých lékařů proto vyzývají k okamžitému jednání premiéra Petra Nečase.

Záznam tiskové konference lze vidět na: http://www.cmkos.cz/medialni-prezentace/3442-3/video-situace-ve-zdravotnictvi-je-nejkritictejsi-od-roku-1989

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...