Zdravotnictví i pacienti jsou v ohrožení, znělo na tiskové konferenci

Českému zdravotnictví hrozí likvidace stávající sítě nemocnic a pacientům omezení poskytované péče, varovali ve čtvrtek 28. června 2012 v Praze na společné mimořádné tiskové konferenci představitelé Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR, Národní rady osob se zdravotním postižením ČR, Svazu pacientů ČR a Lékařského odborového klubu-Svazu českých lékařů.

Varovali před katastrofálními dopady Memoranda, které uzavřeli v předcházejícím týdnu dva náměstci ministra zdravotnictví se zdravotními pojišťovnami. Situaci ve zdravotnictví odboráři i zástupci občanských iniciativ považují za nejkritičtější od roku 2012.

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR, Národní rada osob se zdravotním postižením ČR, Svaz pacientů ČR a Lékařský odborový klub-Svaz českých lékařů proto vyzývají k okamžitému jednání premiéra Petra Nečase.

Záznam tiskové konference lze vidět na: http://www.cmkos.cz/medialni-prezentace/3442-3/video-situace-ve-zdravotnictvi-je-nejkritictejsi-od-roku-1989

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj