Žitníková a Engel jednali s Babišem a Vojtěchem o zdravotnictví

V pondělí 8. ledna se premiér Andrej Babiš spolu s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem sešli s předsedkyní OS Dagmar Žitníkovou a předsedou LOK-SČL Martinem Engelem. Tématem jednání byly připomínky odborů k předloženému návrhu programového prohlášení vlády. Byly předány písemně a na jednání se dohodly některé úpravy.

Premiér Andrej Babiš deklaroval, že hnutí ANO nechystá žádné převratné změny v oblasti zdravotních pojišťoven a jejich fungování. Není v plánu jejich transformace na akciové společnosti.

Zaměstnancům chce vláda věnovat zvýšenou pozornost, pasáže o nárůstu platů a mezd byly upravené.

Na Ministerstvu zdravotnictví vznikne pracovní skupina, která bude řešit nedostatek personálu a hledat prvky, které přispějí k stabilizaci zaměstnanců.

Platy zaměstnanců v sociálních službách jsou nízké, premiér Babiš si toho je vědom, hnutí ANO je plánuje zvyšovat.

V otázce návrhu odborů na sjednocení odměňování není shoda a to ani přesto, že předsedové odborů znovu informovali o problémech s nárůstem mezd a plněním vládního závazku.

Po jednání s premiérem následovala tisková konference, které se zúčastnili ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, předsedkyně OS Dagmar Žitníková a předseda LOK-SČL Martin Engel.

Aktuality 4. 7. 2022 / 15:23

Zvýšení částek životního minima a existenčního minima

V reakci na současnou situaci domácností bylo dne 30. 6. 2022 ve Sbírce zákonů zveřejněno nařízení vlády č. 204/2022 Sb., o zvýšení částek životního minima a existenčního minima.

Aktuality 3. 7. 2022 / 13:16

Nezabavitelné minimum v roce 2022

V letošním roce již dvakrát došlo ke zvýšení částek životního minima a existenčního minima.

Aktuality 1. 7. 2022 / 14:36

Jednorázový příspěvek na dítě

Ve Sbírce zákonů byl dne 30. 6. 2022 zveřejněn zákon č. 196/2022 Sb., o jednorázovém příspěvku na dítě. Tento zákon nabyl účinnosti dnem 1. 7. 2022.