Žitníková a Engel jednali s Babišem a Vojtěchem o zdravotnictví

V pondělí 8. ledna se premiér Andrej Babiš spolu s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem sešli s předsedkyní OS Dagmar Žitníkovou a předsedou LOK-SČL Martinem Engelem. Tématem jednání byly připomínky odborů k předloženému návrhu programového prohlášení vlády. Byly předány písemně a na jednání se dohodly některé úpravy.

Premiér Andrej Babiš deklaroval, že hnutí ANO nechystá žádné převratné změny v oblasti zdravotních pojišťoven a jejich fungování. Není v plánu jejich transformace na akciové společnosti.

Zaměstnancům chce vláda věnovat zvýšenou pozornost, pasáže o nárůstu platů a mezd byly upravené.

Na Ministerstvu zdravotnictví vznikne pracovní skupina, která bude řešit nedostatek personálu a hledat prvky, které přispějí k stabilizaci zaměstnanců.

Platy zaměstnanců v sociálních službách jsou nízké, premiér Babiš si toho je vědom, hnutí ANO je plánuje zvyšovat.

V otázce návrhu odborů na sjednocení odměňování není shoda a to ani přesto, že předsedové odborů znovu informovali o problémech s nárůstem mezd a plněním vládního závazku.

Po jednání s premiérem následovala tisková konference, které se zúčastnili ministr zdravotnictví Adam Vojtěch, předsedkyně OS Dagmar Žitníková a předseda LOK-SČL Martin Engel.

Aktuality 5. 12. 2022 / 12:28

Co vzkazují delegáti sjezdu ministrovi zdravotnictví? PODÍVEJTE SE!

Poprvé v historii odborového svazu se stalo, že se jeho sjezdu nezúčastnil ministr zdravotnictví!

Aktuality / 8:51

Odstupné při pracovním poměru na dobu určitou

Náleží odstupné zaměstnanci v pracovním poměru uzavřeném na dobu určitou?

Aktuality 30. 11. 2022 / 9:41

Závěrečná konference projektu Rozvoj systému sociálních služeb

Dne 28. listopadu 2022 se v Praze konala závěrečná konference projektu Rozvoj systému sociálních služeb.