Žitníková a Horecký jednali s Babišem o financích na platy v sociálních službách

Ve středu 26. dubna odpoledne jednali předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR a prezident Unie zaměstnavatelských svazů ČR Jiří Horecký s 1. místopředsedou vlády a ministrem financí Andrejem Babišem a jeho náměstky.

Jak předsedkyně Žitníková, tak prezident Horecký seznámili vicepremiéra Babiše s kritickou personální situací v sociálních službách. Informovali ho o extrémním přetěžování pracovníků, o zhoršení péče pro klienty a o nízkých odměnách za práci. Přednesli společný požadavek odborů a zaměstnavatelů přeřadit pracovníky v přímé péči a sociální pracovníky do zdravotnických tabulek a k tomu předali krátký informační materiál a kompletní materiál MPSV na jednání tripartitního pracovního týmu pro sociální otázky – oba viz níže jako soubory ke stažení.

Vicepremiér Babiš sdělil, že je se situací obeznámen, že viděl výplatní pásky pracovnic, kde mají 12 000 Kč měsíčně čistého, a že souhlasí s naší informací, že platy jsou extrémně nízké. Ovšem slib, že ministerstvo financí najde prostředky na navýšení platů a mezd, nepadl. Předsedkyně Žitníková vicepremiéra Babiše vyzvala, aby návrh na přeřazení pracovníků podpořil a aby Ministerstvo financí pomohlo problém nedostatku peněz vyřešit.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj