Žitníková, Břeňková a další představitelé odborů jednali na MPSV o odměňování

Jednání zástupců Ministerstva práce a sociálních věcí, předsedů odborových svazů veřejných služeb a veřejné správy a předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů Josefa Středuly se uskutečnilo v pondělí 7. července. Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR na akci zastupovaly předsedkyně Dagmar Žitníková a místopředsedkyně Ivana Břeňková.

OS souhlasí s tím, aby se srovnalo odměňování úředníků v souvislosti se služebním zákonem, aby se přiznaly zvýšené platové tarify úředníkům, ale současně požaduje, aby se zvýšily platové tarify zaměstnancům veřejných služeb.

Pro zaměstnance v sociálních službách požaduje OS převedení zaměstnanců poskytujících sociální služby do tzv. zdravotnické tabulky a navýšení tzv. základní tabulky o 5 %.

Žitníková a Břeňková zdůraznily, že jsou nutné propočty, aby všechny platové úpravy byly řádně finančně zajištěné ze státního rozpočtu a dalších veřejných zdrojů.

Aktuality 5. 12. 2022 / 12:28

Co vzkazují delegáti sjezdu ministrovi zdravotnictví? PODÍVEJTE SE!

Poprvé v historii odborového svazu se stalo, že se jeho sjezdu nezúčastnil ministr zdravotnictví!

Aktuality / 8:51

Odstupné při pracovním poměru na dobu určitou

Náleží odstupné zaměstnanci v pracovním poměru uzavřeném na dobu určitou?

Aktuality 30. 11. 2022 / 9:41

Závěrečná konference projektu Rozvoj systému sociálních služeb

Dne 28. listopadu 2022 se v Praze konala závěrečná konference projektu Rozvoj systému sociálních služeb.