Žitníková jednala s Němečkem a vystoupila v ČT1 v pořadu Máte slovo

Ve čtvrtek 12. května se předsedkyně OS Dagmar Žitníková sešla s ministrem zdravotnictví Svatoplukem Němečkem, aby ji seznámil s předběžným návrhem Ministerstva zdravotnictví na kvalitní, efektivní a stabilní zdravotnictví v roce 2017 (viz níže jako soubor ke stažení).

Předsedkyně Žitníková sdělila, že odbory budou na materiál reagovat po jeho prostudování. Dalšími tématy jednání byla opět krizová personální situace. Po ukončení jednání následovala tisková konference.

Ve čtvrtek 12. května se ve večerních hodinách v pořadu Máte slovo na ČT1 sešli politici a zástupci organizací, které se pohybují v oblasti českého zdravotnictví. Diskuse se zúčastnila i předsedkyně OS Dagmar Žitníková.

Záznam pořadu viz na: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10175540660-mate-slovo-s-m-jilkovou/216411030520018/

Vzhledem k tomu, že v pořadu nelze reagovat na všechna sdělení a informace, reagovala předsedkyně Žitníková na některá tvrzení, která v pořadu zazněla, v pátek 13. května písemně. Dopis zaslala ministrovi zdravotnictví Svatopluku Němečkovi, vicepremiérovi a ministrovi financí Andreji Babišovi a na vědomí premiérovi Bohuslavu Sobotkovi a moderátorce pořadu paní Jílkové – viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj