Žitníková s Profesním svazem zdravotnických pracovníků v sociálních službách

Konference Profesního svazu zdravotnických pracovníků v sociálních službách se konala ve středu 13. dubna se v prostorách pražského paláce Charitas. Tématy konference nazvané Zdravotní sestry v sociálních službách bylo vzdělávání, odměňování a ošetřovatelská péče.

V bloku o ošetřovatelské péči účastníci konference vyslechli informace o poskytování dlouhodobé péče v nemocnicích, byla popsána specifika zdravotnického přístupu k seniorům v sociálních službách a zazněla informace o péči o geriatrického pacienta.

Další přednáška se týkala vzdělávání sester a navrhovaných změn v novele zákona č. 96/2004 Sb. S informací o další novele přišlo i MPSV, jehož zástupce představil návrh změnového zákona, kterým se řeší koncepce dlouhodobé péče.

Na konferenci vystoupila také předsedkyně OS Dagmar Žitníková, která se věnovala odměňování a postavení sester v sociálních službách. Seznámila přítomné s návrhem odborového svazu zvýšit platy a mzdy zaměstnancům v sociálních službách od 1.1. 2017 o 10 % a krátce představila návrh kolektivní smlouvy vyššího typu. Odbory a zaměstnavatelé na něm pracovali více než rok a měl by zlepšit pracovní podmínky zaměstnanců.

Prezentaci předsedkyně Žitníkové viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj