Žitníková s Profesním svazem zdravotnických pracovníků v sociálních službách

Konference Profesního svazu zdravotnických pracovníků v sociálních službách se konala ve středu 13. dubna se v prostorách pražského paláce Charitas. Tématy konference nazvané Zdravotní sestry v sociálních službách bylo vzdělávání, odměňování a ošetřovatelská péče.

V bloku o ošetřovatelské péči účastníci konference vyslechli informace o poskytování dlouhodobé péče v nemocnicích, byla popsána specifika zdravotnického přístupu k seniorům v sociálních službách a zazněla informace o péči o geriatrického pacienta.

Další přednáška se týkala vzdělávání sester a navrhovaných změn v novele zákona č. 96/2004 Sb. S informací o další novele přišlo i MPSV, jehož zástupce představil návrh změnového zákona, kterým se řeší koncepce dlouhodobé péče.

Na konferenci vystoupila také předsedkyně OS Dagmar Žitníková, která se věnovala odměňování a postavení sester v sociálních službách. Seznámila přítomné s návrhem odborového svazu zvýšit platy a mzdy zaměstnancům v sociálních službách od 1.1. 2017 o 10 % a krátce představila návrh kolektivní smlouvy vyššího typu. Odbory a zaměstnavatelé na něm pracovali více než rok a měl by zlepšit pracovní podmínky zaměstnanců.

Prezentaci předsedkyně Žitníkové viz níže jako soubor ke stažení.

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...