Ve středu 11. prosince předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková vystoupila na jednání Výboru pro sociální politiku Poslanecké sněmovny. Přednesené stanovisko se týkalo sociálních služeb, konkrétně nedostatečné výše dotací pro poskytovatele a ostudného ohodnocení zaměstnanců v sociálních službách.

Žitníková požádala poslance, aby podali v Poslanecké sněmovně pozměňovací návrh, kterým se zvýší dotace poskytovatelům na částku 8,5 mld., přičemž částka nad 6,9 mld. by měla jít na zvýšení platů zaměstnanců (na 6,9 mld. požadují zvýšit dotace zaměstnavatelé).

Aktuality 29. 6. 2022 / 20:57

Sekce PHS jednala o odměňování, financování a nové systemizaci

Poslední jednání sekce pracovníků hygienické služby se před dobou dovolených konalo 29. června 2022 v budově odborového svazu.

Aktuality / 10:31

Vláda slíbila 10 % pro nejhůře placené zaměstnance, jednání budou pokračovat

V úterý 28. června se na Úřadu vlády konalo další kolo jednání o valorizaci platů zaměstnanců veřejných služeb a veřejné správy. Jednání se zúčastnili zástupci všech vládních stran.

Aktuality 28. 6. 2022 / 11:04

Hledáme nového kolegu či kolegyni

Odborový svaz zdravotnictví a sociální péče ČR hledá regionálního manažera/manažerku pro Plzeňský, Jihočeský a Karlovarský kraj