Ve středu 11. prosince předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková vystoupila na jednání Výboru pro sociální politiku Poslanecké sněmovny. Přednesené stanovisko se týkalo sociálních služeb, konkrétně nedostatečné výše dotací pro poskytovatele a ostudného ohodnocení zaměstnanců v sociálních službách.

Žitníková požádala poslance, aby podali v Poslanecké sněmovně pozměňovací návrh, kterým se zvýší dotace poskytovatelům na částku 8,5 mld., přičemž částka nad 6,9 mld. by měla jít na zvýšení platů zaměstnanců (na 6,9 mld. požadují zvýšit dotace zaměstnavatelé).

Aktuality 14. 11. 2022 / 21:07

Bylo mně ctí a těším se na další čtyři roky spolupráce

V životě každého člověka jsou významné chvíle a milníky, které často rozhodují o jeho dalších krocích. Významné milníky má i náš svaz a mezi ty nejdůležitější patří sjezd.

Aktuality / 20:53

Výkonná rada v listopadu

Těsně před zahájením sjezdu OS se ve středu 9. listopadu na posledním společném jednání v dosavadním složení sešly výkonná a dozorčí rada odborového svazu.

Aktuality 12. 11. 2022 / 23:46

Projekt Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb

V hotelu Duo v Praze se 2. listopadu 2022 uskutečnila závěrečná konference projektu Rozvoj a podpora modelů kvality pro systém sociálních služeb, ...