Žitníková vystoupila na jednání Výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny

V úterý 10. prosince se v Poslanecké sněmovně sešel k projednání návrhu státního rozpočtu Výbor pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny. Na závěr jednání poslanců vystoupila předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková s informací o kritické situaci ve zdravotnictví a s výzvou, aby poslanci začali urychleně problémy řešit. Informace o kritické situaci ve zdravotnictví byla poslancům předána i v písemné podobě.

Spolu s materiálem odborů předsedkyně Žitníková předala poslancům předala i materiály Ministerstva zdravotnictví a zaměstnavatelů, které byly projednány v tripartitě. Odbory a zaměstnavatelé požadují, aby se k překonání krize v návrhu státního rozpočtu zvýšila částka na úhrady za státní pojištěnce o dalších 10 miliard.

Předsedkyni na jednání výboru svou účastí podpořily členky výkonné rady OS Jiřina Marešová a Božena Krčková a předseda dozorčí rady Petr Popule.

Jako poslankyně vystoupila i Jana Hynková, která i po svém zvolení do Poslanecké sněmovny dál zůstává členkou výkonné rady OS.

Aktuality 5. 12. 2022 / 12:28

Co vzkazují delegáti sjezdu ministrovi zdravotnictví? PODÍVEJTE SE!

Poprvé v historii odborového svazu se stalo, že se jeho sjezdu nezúčastnil ministr zdravotnictví!

Aktuality / 8:51

Odstupné při pracovním poměru na dobu určitou

Náleží odstupné zaměstnanci v pracovním poměru uzavřeném na dobu určitou?

Aktuality 30. 11. 2022 / 9:41

Závěrečná konference projektu Rozvoj systému sociálních služeb

Dne 28. listopadu 2022 se v Praze konala závěrečná konference projektu Rozvoj systému sociálních služeb.