Žitníková vystoupila na jednání Výboru pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny

V úterý 10. prosince se v Poslanecké sněmovně sešel k projednání návrhu státního rozpočtu Výbor pro zdravotnictví Poslanecké sněmovny. Na závěr jednání poslanců vystoupila předsedkyně Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR Dagmar Žitníková s informací o kritické situaci ve zdravotnictví a s výzvou, aby poslanci začali urychleně problémy řešit. Informace o kritické situaci ve zdravotnictví byla poslancům předána i v písemné podobě.

Spolu s materiálem odborů předsedkyně Žitníková předala poslancům předala i materiály Ministerstva zdravotnictví a zaměstnavatelů, které byly projednány v tripartitě. Odbory a zaměstnavatelé požadují, aby se k překonání krize v návrhu státního rozpočtu zvýšila částka na úhrady za státní pojištěnce o dalších 10 miliard.

Předsedkyni na jednání výboru svou účastí podpořily členky výkonné rady OS Jiřina Marešová a Božena Krčková a předseda dozorčí rady Petr Popule.

Jako poslankyně vystoupila i Jana Hynková, která i po svém zvolení do Poslanecké sněmovny dál zůstává členkou výkonné rady OS.

Aktuality 4. 7. 2022 / 15:23

Zvýšení částek životního minima a existenčního minima

V reakci na současnou situaci domácností bylo dne 30. 6. 2022 ve Sbírce zákonů zveřejněno nařízení vlády č. 204/2022 Sb., o zvýšení částek životního minima a existenčního minima.

Aktuality 3. 7. 2022 / 13:16

Nezabavitelné minimum v roce 2022

V letošním roce již dvakrát došlo ke zvýšení částek životního minima a existenčního minima.

Aktuality 1. 7. 2022 / 14:36

Jednorázový příspěvek na dítě

Ve Sbírce zákonů byl dne 30. 6. 2022 zveřejněn zákon č. 196/2022 Sb., o jednorázovém příspěvku na dítě. Tento zákon nabyl účinnosti dnem 1. 7. 2022.