Žitníková žádala poslance sociálního výboru o peníze pro sociální služby

Jednání sociálního výboru, jehož hlavním bodem bylo projednání návrhu státního rozpočtu na rok 2013 – kapitoly MPSV, se uskutečnilo 30. listopadu v Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR. Odbory zajímala především částka na dotace pro poskytovatele sociálních služeb, která je navržená ve zcela nedostatečném objemu, a to ve výši 6,155 mld.

Na jednání výboru vystoupila předsedkyně OS Dagmar Žitníková, která požádala členy výboru, aby se zasadili o zvýšení dotací pro poskytovatele sociálních služeb minimálně na 8 miliard. Částku je podle názorů odborů potřebné navýšit proto, aby nezanikaly sociální služby, a také proto, aby byl konečně naplněn příslib premiéra Petra Nečase a bývalého ministra práce a sociálních věcí Jaromíra Drábka zvýšit platy pro zaměstnance v sociálních službách od 1. 1. 2013.

Jednání se účastnil i předseda sociální komise Asociace krajů ČR Miloslav Čermák a představil zde pozměňovací návrh poslance Josefa Novotného (VV), který navrhuje zvýšit dotace na potřebných 8 miliard.

Aktuality 5. 12. 2022 / 12:28

Co vzkazují delegáti sjezdu ministrovi zdravotnictví? PODÍVEJTE SE!

Poprvé v historii odborového svazu se stalo, že se jeho sjezdu nezúčastnil ministr zdravotnictví!

Aktuality / 8:51

Odstupné při pracovním poměru na dobu určitou

Náleží odstupné zaměstnanci v pracovním poměru uzavřeném na dobu určitou?

Aktuality 30. 11. 2022 / 9:41

Závěrečná konference projektu Rozvoj systému sociálních služeb

Dne 28. listopadu 2022 se v Praze konala závěrečná konference projektu Rozvoj systému sociálních služeb.